16. junij 2013

Gejevski lobij v Sloveniji

Sinoči je bil v informativni oddaji daleč najbolj pluralne slovenske televizije Planet TV prispevek o gejevskem lobiju v RKC na Slovenskem. V njem ljubljanski metropolit Anton Stres trdi, da tega lobija v Sloveniji ni. Duhovnik Janez Turinek pa meni obratno. Pravi, da je lobij povezan z velikim pohlepom. 
Moja malenkost je prepričana, da če obstaja vatikanski, potem obstaja tudi slovenski duhovniški gejevski lobij. Nenazadnje zaradi spolnih kriminalnih dejanj v zaporih trenutno sedi pet slovenskih duhovnikov. (Če niso katerega v zadnjem času izpustili) Tako neposrednega in konkretnega govorjenja v javnosti o tem še ni bilo, glede na dogajanje v Vatikanu pa bo na to temo gotovo še veliko povedanega, saj lobiju najlažje sledimo, če sledimo denarju.  

Celotno oddajo Danes si lahko ogledate v arhivu Planeta TV:

O novi politiki Vatikana oziroma papeža Frančiška do gejevskega sem napisal kolumno na Planetu Siol. Zanimivo, da sem bil tam ravno takrat, ko je v javnost prišla novica o internem pogovoru papeža s predstavniki latinoameriške levičarske katoliške organizacije.