Preskoči na glavno vsebino

Za Domovino!

Izteka se donatorska akcija za podporo portaloma Iskreni.net in Domovina.je. Gre za dobrodošlo medijsko novost, ki pohabljeno medijsko krajino v državi spreminja nazaj v normalno. Za to je uredništvo Domovine prejelo tudi meškovo priznanje ZNP.
Osebno sem najbolj navdušen nad doslednim upoštevanjem novinarskega kodeksa, saj v novičarskih člankih svoj komentar dodajo v modrem okvirčku, ločenem od besedila. Bralec se potem sam odloči, ali bo komentar sploh prebral in ga jemlje kot komentar. Takega spoštovanja do bralcev, ki si mnenje o družbi lahko ustvarijo sami, nisem srečal še nikjer. Tega v naši državi, žal, ne počne nihče drug.
Celoletni informativni portal, ki obvešča o najpomembnejših dogodkih naše družbe skozi svoje članke ter povzetke člankov iz drugih medijev (vedno skrajno pošteno, saj objavijo tudi link do izvornega članka), je gotovo najcenejši v državi. Za celotno delo porabi samo 25.000 evrov in ta znesek prispevajo predvsem bralci. Donatorjev - skladov ali podjetij je izredno malo, saj je portal zavezan k objektivnemu in kritičnemu poročanju. To pa mnogim našim pomembnim ljudem v politiki in Cerkvi, ki imajo sicer svetovnonazorsko skorajda enake poglede kot uredniki Iskrenih in Domovine, ni všeč. Zato je treba za medijske razmere smešno nizek znesek 25 jurjev treba fehtariti od vrat do vrat. To je, žal, cena neodvisnosti.
Brez medijske svobode tudi v parlament ne bo nikoli prišlo dovolj demokratov. Sam sem letos doniral zelo malo, saj me je volilna kampanja precej izčrpala. Zato bi rad še toliko glasneje poudaril, da je moralna dolžnost vsakega demokrata, da tudi sam nekaj stori za medijsko svobodo. Mnogi veliko kritično govorimo in pišemo o ugrabljeni državi, ki je medijsko povsem podrejena stricem iz ozadja. A treba je tudi kaj KONKRETNEGA storiti. Če imaš nekoga rad, besede niso dovolj. Štejejo dejanja. Vabim torej vse, ki želijo spremembe v naši domovini, da to podprejo vsaj z zneskom, ki ga sicer kristjanom in demokraciji sovražni RTVS. Ne samo zaradi nas in zaradi naših otrok. Zaradi prihodnosti celotne domovine. 

https://www.iskreni.net/doniraj

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vili Ščuka: Človek, ki je samo potrošnik, je bolnik

Znani novogoriški zdravnik in psihoterapevt Viljem Ščuka (79) je svojo poklicno pot začel kot zdravnik s socialnim čutom. Naletel je na otroke v stiski in jim začel pomagati v različnih težavah. 
Nekaj let je delal z odvisniki od drog, alkohola in iger na srečo. Kljub uspešnosti pri zdravljenju narkomanov pa je moral projekt zapustiti, ker ni pristajal na drago metadonsko metodo. Spraševal se je, koliko je človek gospodar svojega telesa in svojih strasti. Ali je samo sesalec, pa čeprav z doktoratom, ali je tudi človek? Po upokojitvi je napisal večkrat razprodano knjigo Šolar na poti do sebe. Državo in šolnike skuša prepričati, da bi začeli drugače razmišljati, in začeli vlagati v razvoj osebnosti. Nenazadnje so s podobnim projektom Finci ustvarili tudi zgodbo o gospodarskem uspehu. Ali si niso vse ugotovitve terapevtov in psihologov glede sodobne družbe in vzgoje precej podobne? Človekova biokemija in nevrofiziologija, ki sta podlagi za človekov način raz mišljanja v nekem social nem ok…

FAKTOR (moja gostovanja)

Tu so oddaje Faktor na TV 3, v katerih sem gostoval in jih najdemo tudi na spletu. Prihodnjič bom gost danes ob 19.15. Hvala za vse komentarje in delitve teh informacij. Samo državljani lahko s širjenjem pravih informacij po spletu naredimo kaj zoper medijsko enoumje v državi.

Duhovniki doživljajo velike pritiske. Zaradi demografskih sprememb in birokracije so vse bolj obremenjeni. Večinoma preobremenjeni, velikorkat izgoreli. A ostajajo tiho in delajo naprej. Mediji so do njih neprizanesljivi in velikokrat sovražni.  V zadnjih letih pa jim največ škode naredi peščica homoseksualno aktivnih duhovnikov, kar je glavni vzrok za pedofiliske zločine. Slovenski škofje bi zato morali duhovnike bolj zaščititi, predvsem tako, da bi brezkompromisno začeli boj proti homoseksualnemu lobiju.
(Danev v Faktorju ob 19.15.)
Šoltes je kot politik zelo priljuden in všečen. Daje vtis zmernega in razumnega politika. To je za Slovenijo dobro. Hkrati pa to pomeni tudi, da gre bolj za politika ki govori, kot…

Dr. Aleš Štrancar, vnuk partizana, piše Turnšku

Dr. Aleš Štrancar, znanstvenik in gospodarstvenik, ustanovitelj in direktor mednarodnega visokotehnološkega podjetja BIA Separations s sedežem v Ajdovščini, je napisal Titu Turnšku, predsedniku zveze takoimenovanih borcev (ZZB) pismo kot ponosni vnuk sodelavca Osvobodilne fronte (OF).
Tovariš Tit Turnšek,

Tvoji napadi na dr. Možino in dr. Dežmana presegajo vse meje dobrega okusa in sramotijo vse resnične borce za svobodo, vključno mojega starega očeta, ki je štiri leta nosil glavo na tnalu, ko je zbiral sredstva za OF ter hrano za partizane. Nikoli, prav nikoli pa se ni strinjal z medvojnimi in povojnimi ideološkimi poboji. To je bilo delo krvavih zveri, tako na eni, kot na drugi strani.

Kot njegov vnuk, ponosen na dejanja svojega starega očeta, ti prepovedujem, da govoriš v imenu VSEH borcev. V kolikor s takimi nizkotnimi napadi ne boš prenehal te bom prisiljen kazensko ovaditi saj v slovenskem narodu vzpodbujaš in širiš sovraštvo ter hujskaš ljudi. Verjamem, da ti je današnja slovenska…