Preskoči na glavno vsebino

FAKTOR (moja gostovanja)

Tu so oddaje Faktor na TV 3, v katerih sem gostoval in jih najdemo tudi na spletu. Prihodnjič bom gost danes ob 19.15. Hvala za vse komentarje in delitve teh informacij. Samo državljani lahko s širjenjem pravih informacij po spletu naredimo kaj zoper medijsko enoumje v državi.

Duhovniki doživljajo velike pritiske. Zaradi demografskih sprememb in birokracije so vse bolj obremenjeni. Večinoma preobremenjeni, velikorkat izgoreli. A ostajajo tiho in delajo naprej. Mediji so do njih neprizanesljivi in velikokrat sovražni.  V zadnjih letih pa jim največ škode naredi peščica homoseksualno aktivnih duhovnikov, kar je glavni vzrok za pedofiliske zločine. Slovenski škofje bi zato morali duhovnike bolj zaščititi, predvsem tako, da bi brezkompromisno začeli boj proti homoseksualnemu lobiju.
(Danev v Faktorju ob 19.15.)
Šoltes je kot politik zelo priljuden in všečen. Daje vtis zmernega in razumnega politika. To je za Slovenijo dobro. Hkrati pa to pomeni tudi, da gre bolj za politika ki govori, kot politika, ki kaj naredi. Pogljemo samo, kaj vse je že izrekel  predsednik Borut Pahor. Pri Šoltesu pa je treba poudariti tudi to, da gre za vnuka komunističnega politika, sokrivega za poboje. Kri ni voda.
(Faktor 291, O Šoltesu, Erjavcu in Desusu KLIK
Veliki teden je uvod v veliko noč. V Sloveniji je oblast naredila vse, da bi pozabili na tradicijo. Zato je Slovenija danes ena od najbolj razkristjanjenih dežel na Zahodu. Muslimani so že dosegli, da na so nekatere šole postale halal šole. Kjer nimajo svinjskega mesa. Po drugi strani pa na mnogih šolah na veliki petek še vedno otroke posiljujejo z zrezki, v trgovinah pa degustirajo velikonočni pršut. Kdor ne ceni se sam, podlaga je tujčevi peti. To se v velikem tednu še posebej opazi. (Faktor 278, O požigu Notredama KLIK
Karel Erjavec je populist, enako kot Luka Mesec. Obljubljata gradove v oblakih, širita laži in manipulacije. Denimo: da zasebne šole niso javne, da zdravniki koncesionarji niso del javnega zdravstva. Negirajo, da so zasebni domovi za upokojence, zdravniki in šole bistveno cenejši od državnih. Ti dve združbi politikov, Desus in t.i. Levica, nista podobni koloradskim hroščem, ki so škodljivci, proti katerim se vsako leto kmetje borijo. Podobni so krompirjevi kugi, ki povsem uniči celoten pridelek, da krompirja ne ostane niti za seme. Slovenijo spreminjajo v čredo ovc, kjer vsi mislijo enako in nihče nima nobene lastne ideje. Uravnilovka, ki je v nasprotju z evolucijo in delovanjem človeške ciivlizacije, nas spreminja v nekonkurenčno nacijo, ki bo v 200 letih izginila z obličja Zemlje. (Faktor 275, Kral Erjavec kot koloradski hrošč Slovenije, KLIK)
Pokojninske reforme ne pričakujem. Uvedli bodo le nekaj kozmetičnih sprememb. Sam pokojnine ne bom dočakal, moji otroci ravno tako ne. Tudi samostojni podjetniki v srednjih letih na pokojnino ne morejo računati. Mladi in podjetniki zato besedam politikov ne verjamo, saj tako visoke cene kot mi ne bo plačal nihče. Še fevdalizem in sužnjelastništvo sta bolj pravična sistema kot slovenski pokojninski sistem. (Faktor 263, Penzija, kaj je to? KLIK)
Stranka slovenskih stalinistov, ki si je ob tihem soglasju slovenske levice uzurpirala ime Levica, saj to v resnici ni, drži vlado Marjana Šarca v šahu. Pravzaprav gre za pozicijo šah-mat, saj se kralj Šarec ne more nikamor več umakniti in lahko samo čaka na mat. Govori, da t.i. Levica ni koalicijska, kar je v nekem smislu res - gre namreč za stranko, ki je močnejša od vseh drugih koalicijskih strank. Talci stalinistov so podjetniki in delavci. Stalinisti namreč srbijo samo zase in za svojo volilno bazo, javni sektor. Stanje pa se bo še poslabšalo. (Faktor 254, O t.i. Levici, KLIK)
Nedopustno je, da predsednik Evropskega parlamenta žali in daje izjave, ki so lahko razumljene kot ozemeljske pretenzije Italije do Slovenije in Hrvaške. Predsednik Pahor je bil v reakciji zelo odločen, poslanci EPP pa veliko bolj medli. Hrvaški premier Plenković je verjetno tisti, ki je dosegel, da so se hrvaški in slovenski evroposlanci EPP po opravičilu predsednika parlamenta umaknili in utihnili. Slovenska SD se je tokrat pokazala kot bolj državotvorna in bolj domoljubna kot slovenski evroposlanci EPP. Škoda, da niso poslušali svojega slovenskega kolega Jerneja Vrtovca, ki stvari veliko bolj pozna.
Ja, slovenski partizani so v fojbe pometali več kot 3000 ljudi. Večinoma Italijanov in vojaških ujetnikov, a med njimi tudi mnoge nedolžne. Na kosti nekaterih po kraških jamah še dandanes odlagajo smeti! To je za našo nacijo sramota. Dokler ne bomo pokopali mrtvih, težko kažemo s prstom na druge. Dokler ljubljanski župan ne dovoli pokopa Romov na ljubljanskem pokopališču in dokler vlada noče iz kraških jam na pokopališča prenesti vseh kosti žensk in otrok, lahko rečemo, da Sloveniji vlada necivilizirana elita. (Faktor 245, KLIK)
Negativna selekcija v gospodarstvu in politika nas je privedla do tega, da je stanje boljše, če šefi nič ne delajo. Saj ne da ni številnih izjem, a vendar se zdi, da negativna selekcija povsem prevladuje.
Sem pa pesimist, da se bo kdaj kaj spremenilo. Elita nič kaj ne kaže, da bi lahko začela kadrovati zaradi veščin ne pa zaradi kimanja. (Faktor 238, Zakaj na površje ne pride nova generacija politikov KLIK) 
Zahodna krščanska civilizacija je na kolenih. Na eni strani se krepi dekadenca vrednot humanizma in krščanstva. Na drugi strani pa demografski izračuni napovedujejo izumrtje evropskih narodov in jezikov. V samo enem stoletju bo Evropa povsem neprepoznavna. Pa saj je že papež Janez Pavel II. povsem jasno povedal, da bo Evropa krščanska ali pa je ne bo. Trendi kažejo na to slednje.
(Faktor 234, Ali je krščanstvo v Evropi pred propadom KLIK)
Atentat na Ivana Krambergerja na sodišču ni bil pojasnjen. Z današnje perspektive pa je tudi jasno, da so v ozadju bili naročniki, ki so tudi s tem umorom utemeljili globoko državo. Zakaj? Ker je bil edini demokratični politik v zgodovini neodvisne Slovenije, ki je močno pobiral tudi volilce levice.
(Faktor 228, O umoru predsedniškega kandidata Ivana Krambergerja, KLIK)
100 dni vlade. Šarec pravi, da ni še nič mogel narediti. Je pa močno posegel v medijsko svobodo. Z novim letom bo začel delati, je napovedal. Kaj se nam torej šele obeta, prepoved opozicije Slovenija od leta 1990 do danes še ni bila tako blizu totalitarizmu, saj se je začelo drastično omejevati medijsko svobodo, in ljudem v državnih podjetnih prepovedovati svobodo govora.
(Faktor 220, 100 dni vlade Šarca KLIK
Zgodovinsko dejstvo je: prvi Slovenec je vzel puško od okupatorja šele po tistem, ko so partizani v atentatih pobili več kot 1000 (tisoč) slovenskih civilistov. Partizani so med vojno pobili 24.568 Slovencev, domobranci pa 3617. Med vojno je padlo manj kot 6000 okupatorjev.
(Faktor 214, "Premalo smo jih pobili", soočenje z Romanom Vodebom KLIK)
Svoboda govora je okrnjena. Globoka država uprizarja cenzuro.
(Faktor 209 KLIK)
Zgodba o Bandelliju se ne zaključuje, ampak je to le konec ene epizode. Zabava, bandarija po primorsko, se nadaljuje. Bandljarija. Oprostite, Bandelliaria. Sicer pa Bandelli sploh ni Primorec. Primorci smo ponosni nase. Noben Primorec si ne bi prostovoljno poitalijančil priimka, saj do Italijanov ne gojimo manjvrednostnega kompleksa, ampak večvrednostnega.
(Faktor 200, o padcu Bandellija, KLIK)
Fenomen Janković, ki je možen samo v Sloveniji, oz. v Ljubljani, je posmeh demokraciji, feminizmu, zdravi pameti in slovenstvu. Leta 1991 smo pretrgali povezave z državo, polno "nadmudrivanja", zdaj pa imamo namesto tega v glavnem mestu večnega župana, ki je karikatura bivše Juge.
(VVFaktor 193, KLIK O klanu Janković)
Strehovec je simbolična točka, ki kaže na kolo zgodovine. Po preteku toliko in toliko let se dogodek ponovi. Sodstvo leta 2018 se obnaša zelo podobno kot leta 1988. Mediji pa temo pokrivajo s povsem napačnimi poudarki: abortus je operacijski poseg, ne pa pravica. Vsak, ki ima zdravo pamet ve, da bi morali žensko pred tako operacijo natančno poučiti o vseh morebitnih posledicah. Tako so ravno ženske velike žrtve abortivnega lobija.
(VVFaktor 188, KLIK, O monitranem procesu zoper visokega klerika)
Slovenska politična levica je začela brezsramno uveljavljati totalitarno oblast. Del tega so popolnoma pokorni mediji. Povampirjeni politični apetiti so se pokazali tudi na državni RTV, kjer se vsak najmanši odklon od ideologije stranke Levica drastično kaznuje. Pluralnosti je na RTVS danes manj kot je je bilo v komunizmu leta 1988. Luka Mesec je danes politično močnejši in vplivnejši kot sta bila leta 1989 Stane Dolanc in Milan Kučan.
(VVFaktor 177, O apokalipsi medijev, KLIK)
Skrajni levičarji so vedno ponarejali zgodovino. Ukradli so melodijo prvi primorski himni Bazovica iz tigrovskih časov in veliko let po vojni razglasili za himno Vstalo Primorsko. Bazovico pa so prepovedali. Enako so komunisti storili s Tigrom, ki so ga najprej uničili, ker je bil začetnik upora proti fašizmu, po osamosvojitvi pa so uzurpirali še Društvo Tigr in ga podredili ideologiji Zvezi takoimenovanih borcev. Sedanja vlada pa je ugrabila primorski in državni praznik za svoje kratkoročne politične interese.
(VVFaktor 169, O državni zastavi z rdečimi zvezdami v Komnu KLIK)
Oddaja VVFaktor je pomembna oživitev politično enostranske medijske krajine v državi. Lani sem bil zelo skeptičen, ko je vodenje prevzel Aljuš Pertinač, a se je izkazalo, da sem se zelo motil. (VVFaktor 158, KLIK in KLIK)
Trump je dosegel več, kot bi si lahko želel. Umiril je odnose z Rusijo in za pogajalsko mizo spravil Kima III. Seveda si je to to Kim Kako-mu-je-že-ime želel, ker so ga sankcije stisnile ob zid, a vendar gre za izjemen diplomatski dosežek. Dogodek desetletja.
(VVFaktor 153, KLIK, KLIK in KLIK)
Idiotizem je, da levica z davčnim sistemom prepoveduje luksuz. Bogati so vedno kupovali drage stvari in naš sistem jih sili, da to počnejo v drugih državah. (VVFaktor 148, KLIK)
Aktualna vlada ima srečo, da sta Hrvaška in Italija zelo zbirokratizirani državi, saj bi sicer ogromno podjetij pobegnilo iz države. (VVFaktor 148, KLIK)
Migracije iz kulturno sorodnih držav morajo imeti prednost pred kulturno in civilizacijsko oddaljenejšimi migranti. Prednost naj imajo slovenski izseljenci, narodi podobnih jezikov (Slovani), sorodniki naših državljanov, kulturno in civilizacijsko podobni narodi. Zaradi invazivnosti islamizma, kar se opaža v vseh zahodnih državah, je nujna posebna previdnost do muslimanskih imigrantov. Priseljevanje mladih Arabcev je treba ustaviti, da ne ponovimo napake Francije, Britanije, Italije in Nemčije. (VVFaktor 144, KLIK in KLIK)
Agencije za merjenje javnega mnenja so del globoke države. Kot orodje stare politike že vse od 1990 naprej prikrajajo podobo javnega mnenja. To bi terjalo kriminalistično preiskavo, saj gre za neposredno vplivanje na volitve. In to veliko hujše od tistega, kar so počeli s socialnimi omrežji v korist Brexita in Trumpa. A pri nas se ne bo zgodilo NIČ. Konkretno je o tem govoril zelo dober komentar politčnega analitika Roka Čakša na portalu Domovina.je.
(VVFaktor 140, KLIK)
Občinska in lokalna glasila so velikokrat povsem pod političnim pritiskom krajevnih politikov in oglaševalcev. Tako so enako kot dominantni mediji v službi globoke države in stricev iz ozadja. Če govorim o konkretnem primeru v moji rodni občini, je ravno lokalno glasilo ključno za obstoj globoke občine. Novinarji se velikokrat nočejo pokoriti kraljem na Betajnovi, a so potem v to prisiljeni, saj jim grozi odpoved. Zato so v tem trenutku najpomembnejše spremembe na medijskem področju. To je treba narediti, saj ima javnost pravico do demokratičnih in svobodnih medijev. (VVFaktor 140, KLIK)
Težko verjamem, da bi tako prekaljena politika kot sta Veber in Primc lahko naredila napako pri ženski kvoti. Čas bo pokazala, ali je šlo za nespretnost ali hoteno dejanje. Vseeno pa je glavni krivec volilna komisija, ki bi Primca morala ob oddajanju kandidatur opozoriti, da lista ni veljavna. Zato komisijo tudi imamo. (VVFaktor 133, O propadlih kandidaturah Primca in Vebra KLIK)
Žensko, ki je kandidirala dvakrat, bi morali obosoditi, ne pa, da mirno kandidira na volitvah. Sicer pa, kako je možno, da nekdo da hkrati soglasje za kandidaturo pri Zelenih in SD? To je blamaža, ki razgalja levo politično elito in dokazuje, da tako znižuje volilno udeležbo. Zaradi takih napak lahko dvomimo vsaj v poštenost, verjento pa tudi v legitimnost volitev. (VVFaktor 133, O dvojni kandidaturi, ki je Čuša in Zelene Slovenije vrgla ven iz igre KLIK)
Anketa Dela, ki je bila ponarejena, je Šarca postavila na drugo mesto. Kaj naj torej sploh verjemo kaki anketi? Tudi za Trumpu jim nisem verjel in sem na predvečer volitev napovedal njegovo zmago. Tudi Požarju napovedujem gotov preboj v parlament. (VVFaktor 130, O Požarju v anketah KLIK in KLIK)
Karavanški predor je lepa slika, kako pri nas cvete korupcija, saj je na avstrijski strani vse drugače. (VVFaktor 128, o kriminalni združbi v SMC, tudi pri gradnji predora Karavanke KLIK in KLIK)
SLS je samo še blagovna znamka, pa še ta utegne po volitvah izgubiti vso vrednost. To je velika škoda. Očitno ima svojo računico s tem samo en član stranke - Zidanšek. (VVFaktor 121, SLS noče na volitve v koaliciji, KLIK)
Pahor si gotovo zasluži obravnavo. A v ozadju ovadbe je zamegljevanje. Levica in mediji skušajo pred volitvami govoriti o starih napakah politikov, ki jim je odklenkalo (Cerar, Pahor), da se javnost ne bo ukvarjala z vsebinskimi razlikami strankarskih programov. To je zameglejevanje realnosti - namesto, da bi se pogovarjali o prihodnosti, gledamo v zgodovino, ki je ne moremo spremeniti. (VVFaktor 121, Berglez ovadil Pahorja, KLIK)
Jankoviču sodišča ne morejo nič, čeprav stvari smrdijo in človeku zdrava kmečka pamet pove, da je nekaj narobe. Samo denarju je treba slediti. Po drugi strani pa si je Jankovič uzurpiral sodno oblast, saj njegova občina zaračunava sodno takso. Ko sem dobil kazen zaradi neplačane parkirnine v Ljubljani, sem se pritožil, ker je bil parkomat pokvarjen. A brez uspeha. Ker sem se pritožil, sem zato moral dvojni kazni prišteti še sodno takso. Tega ni nikjer na svetu.  (VVFaktor 116 o Jankoviću in Ljubljani KLIK in KLIK)
Birokracija nas ubija. Podjetnike, gosodarstvo, učitelje, državne uradnike, najbolj pa preproste državljane, ki v postopkih izpademo kot butasti ali polpismeni. Pokazal bom dokument, ko sem državnemu uradu moram napisati potrdilo, da sam sebi dovoljujem upravljanje s svojim SP. Noro. Ne verjamem, da se kaj podobnega lahko zgodi še v kaki drugi evropski državi. (VVFaktorju 111 o birokraciji: KLIK in KLIK)
Odstop Cerarja je strahopetno dejanje, čeprav mu politično koristi. Ljudje ne marajo jamranja oblastnikov, ki kot Kalimero vedno krivijo druge za svojo nesrečo. Zato so Cerarju nadeli vzdevek Cmerar. Danes pa bi ga lahko prekrstili v Kalicmerar. (VVFaktor 108 o vplivu odstopa premierja na volitve: KLIK
Pokazalo se je, da centralni komite v Murglah nima več enotne ukazovalne moči. Gre samo še za neusklajene strice iz ozadja, ki se v tem trenutku prerekajo, kaj jim je storiti. (VVFaktor 108 o prerazporejanju volilcev: KLIK
Cerar je politično mrtev. Če si hoče ohraniti količkaj časti, bo vsaj ponudil odstop, če ne tudi odstopil. (VVFaktor 105 o  razveljavitvi referenduma, Dve uri po oddaji je Cerar zares odstopil KLIK in  KLIK
O političnih ozadjih te teme govori tudi moja kolumna, ki je bila objavljena tik pred oddajo na portalu Domovina.je: KLIK
Novinarji in kolumnisti grobo napadajo desnosredinske politike, ker bi jim uredniki sicer člankov ne objavljali. Zato Crnkovič piše o steklih psih. Preprosto. Ne govorim na pamet. To sem tudi sam večkrat od blizu videl in doživel. (VVFaktor 96, Fakenews in sovražni govor pred volitvami, KLIK)
Mediji so ključni, da ljudje podobo naše domovine vidijo iskrivljeno in v napačnih barvah. Mediji so ustvarili LDS, Zares, Jankovića, Cerarja in Šarca. Zato so mediji (so)krivi so, da nas druge vzhodnoevropske države prehitevajo v razvoju. (VVFaktor 96, O vplivu medijev na volitve KLIK)
Ne verjamem, da prve ankete o Šarcu niso bile ponarejene. Čez noč je postal druga najbolj priljubljena osebnost Dela. Zelo rad bi videl dokaze za tisto anketo, saj isti dan enaka anketa v nekem drugem mediju Šarca niti na lestvici ni imela.
(VVFaktor 81, O ustvarjanju novega zmagovalca volitev Marjana Šarca, KLIK)
Vrhovni sodnik in državna sekretarka bi zato, ker njun otrok z nožem grozi učiteljem, v trenutku odstopiti. To bi bilo častno dejanje. V naši državi pa se dogaja celo, da vrhovni sodnik Đorđević grozi medijem, ki o tem poročajo. Nezaslišano.
(VVFaktor 81, O sinu funkcionarjev, ki se ga boji vsa Ljubljana, KLIK)
Slovenska vlada je na srečo ugotovila, da se je treba začeti glede arbitraže pogovarjati z Zagrebom, ne pa s slovenskimi mediji. Cerar je politično mrtev, kar vedo tudi v Zagrebu - zato v tem trenutku obstaja možnost sklenitve dogovora med državama. Sicer pa bi Slovenija morala vzpostaviti tesno zavezništvo s Hrvaško in se Bruslju ponuditi kot poznavalca Balkana.
(VV Faktor 75, O arbitraži in slovenskih izgubljenih priložnostih na Balkanu KLIK in KLIK)
Ne delam si utvar: proslava partizanskega poraza v Dražgošah je pokazala, da bi slovenca levica v primeru ponovne okupacije takoj spet dvignila orožje zoper Slovence.
(VV Faktor 72, O sovražnem govoru na proslavi v Dražgošah, KLIK)
Kot podjetnik gledam predvsem skozi to, kaj je za državo in davkoplačevalce ceneje. Priseljevanje je treba omejiti in po zgledu Francije začeti omogočati mladim družinam, da se lahko odločijo za otroke. Priseljevanje je treba tako prilagoditi, da imajo prednost ljudje s podobnimi navadami, jezikom in kulturo. Ukrajinci, Makedonci ali Bošnjaki bi se bistveno hitreje integrirali v slovensko družbo kot pa Arabci. Hkrati je treba priseljencem dati možnost, da se integrirajo v slovensko družbo in enakopravno uveljavijo. Začeti se je treba borit proti getoizaciji ljudi samo zato, ker so se njihovi starši rodili 300 km stran. Država bi morala spodbujati priseljence, da ne pozabijo svoje kulture in jezika, saj različnost bogati. (VV Faktor 72, O neustrezni in škodljivi imigracijski politike EU in Slovenije, KLIK)
Slovenska diplomacija, še bolj pa ljubljanska politika, je v svoji zgodovini naredila ogromno škode, ko je šlo za vprašanja državnih meja. Cerarju, da Erjavca niti ne omenjam, sploh ni jasno, kaj pomeni diplomacija. Danes bi glede meje moral biti čimbolj tiho, saj sta čas in Bruselj na strani Slovenije. A njega meja sploh ne briga. Važne so mu samo junijske volitve, zato si nabira politične točke. Premier Cerar in še bolj minister Erjavec, pojdita domov in nehajta delati škodo državi! (VV Faktor 67,  O hrvaško-slovenskih odnosih po arbitraži, KLIK)
Glede na izjave hrvaških poslancev bo letos težko prišlo do dogovora med državama. Čeprav ima premier Plenković ambicijo, da bi to naredil, pa tudi zaradi želja Bruslja po umiritvi, težko verjamem v sporazum. Če bo prišlo do premika, bo to kvečjemu pred pomladjo. (VV Faktor 67,  O Gorenju in hrvaško-slovenskih odnosih, KLIK)
Premier Cerar je gotovo na prvem mestu med tistimi, ki so lani za Slovenijo naredili največ slabega. Prekosil bi ga lahko le kak res velik cunami. (VV Faktor 63, O desetih največjih padcih v Sloveniji 2017)
Pri Magni smo videli, da so vse slovenske okoljske organizacije papirnati tigri, ki v ključnih trenutkih stisnejo rep med noge. Kot kaže so zanje pomembnejša sredstva, ki jih dobijo od države, kot pa ekološka načela. (VV Faktor 63, O desetih največjih padcih v Sloveniji 2017)
!!!!POZOR, TO ODDAJO VV FAKTOR JE SODIŠČE VNAPREJ PREPOVEDALO!!!!
Prepoved prodaje že natisnjene revije je cenzura, kakršne še v komunizmu nismo doživeli. Udbovci so nekoč v tiskarni prebrali vse revije in včasih kako zaplenili. Slovenska sodnica Mateja Gruškovnjak pa je prepovedala izid revije, brez da bi jo sploh prebrala. Ne predstavljam si, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, če oblast tega protiustavnega dejanja sodnice ne bo ustavila. Sodnica je prekršila ustavo, ki zagotavlja svobodo medijev in svobodno tržno gospodarstvo. Upam, da bo Reporter od države iztožil odškodnino. Da se to ne bi ponovilo nikdar več! (VV Faktor 60, O cenzuri revije Reporter magazin in oddaje VVFaktor zaradi zakoncev Login, KLIK in KLIK )
Milko Novič je mogoče tudi kriv, tega ne morem dokazati. Sodišče pa bi njegovo krivdo moralo dokazati, a je ni. V ozadju pa gre za preprodajo kokaina in heorina, ki ga mafijski kartel ob sodelovanju z globoko državo redči s pomočjo snovi, ki jo izdeluje Kemijski inštitut. To trdijo moji viri blizu inštituta, pa tudi mnoge druge priče, ki o tem govorijo že leta. Ko se je Udba po nalogu Beograda začela takoj po vojni ukvarjati s "poslom", so to bile sadike marihuane. Danes je zgodba enaka, saj z drogo služi tudi globoka država. (VV Faktor 52, O tem, kdo je v resnici umoril Janka Jamnika KLIK)
Urednik oddaje Bojan Požar je povedal, da je izšla moja nova knjiga Dalmatino, ki razkriva ozadja o slovenskih medijih, politiki in družbi. (VV Faktor 53, O novi knjigi Dalmatino, KLIK)
Če je bil kak novinar na volilno nedeljo po prvi izjavi Marjana Šarca ob 19.05 presenečen, da bo ustanavljal parlametnarno stranko, je bil bodisi neinteligenten bodisi se je delal neumnega.
(VV Faktor 39, O rezultatih volitev za novega predsednika RS, KLIK in KLIKO tej temi govori tudi moja kolumna: KLIK)
Problem Andreja Šiška je bil, ker slovenski novinarji, ko slišijo za domoljubje ali nacionalizem, ne vedo, kako bi se obnašali. Domoljubje je tabu tema za slvoenske medije. Tudi sicer slovenska levica ne ve, kaj bi z državo Slovenijo, saj ji je neodvisnost padla z neba.  (VV Faktor 35, O kandidaturi Andreja Šiška KLIK in KLIK)
V nobeni normalni državi ne bi prišlo do resne možnosti, da bi 39-letnik brez političnih izkušenj utegnil postati predsednik republike. To se lahko zgodi samo v diktaturi ali v kraljevini. Zmaga v drugem krogu bo odvisna od volivcev desne sredine, ki bodo odločili volitve. Politiki desne sredine ne vedo, kaj bi. Boje se, da bi Šarec ob porazu dobil velik politični kapital, s katerim bi ponovil vajo, ki jo poznamo že desetletja. Da bi se njegova nova stranka reinkarnirala v verigi ZKS-ZSMS-LDS-Zares-PS-SMC. Zato mnogi špekulirajo, da bi ta scenarij preprečila - zmaga na predsedniških volitvah. Mnogi volivci desne sredine zato sploh nočejo na volitve. (VV Faktor 33, O drugem krogu predsedniških volitev, KLIK in KLIK)
Najlažje, pa tudi najbolj škodljivo, je za desno sredino samoobtoževanje. Za poraz je kriva levica (z mediji, kakopak), ne pa Janša ali Novakova. Če bi njuni stranki prevzel papež Frančišek, Winston Churchill ali Anton Korošec, bi namreč na volitvah dobila le kak odstotek več. Mediji so ustvarili Cerarja, zdaj pa še Šarca. V Sloveniji lahko mediji človeka brez vsakih kompetenc in izkušenj postavijo za samega predsednika.  (VV Faktor 29, O vplivu medijev na predsedniške volitve, KLIK in KLIK)
V Sloveniji glede kadrovanja vlada negativna selekcija. Zato ne bo nič nenavadnega, če bo Dejan Židan postal pretendent SD za premierja. V normalnih razmerah pa bi se takemu predlogu samo smejali. Poglejte, kaj je naredil glede terana - pa kaj je treba še kak dokaz več? Ko se bo levica odločila, koga bodo dali na plakat, bo ta zmagal na volitvah.  Pa čeprav dajo gor tudi mojega petletnega sina. Poglejte serijo: Cerar, Bratušek, Janković, Pahor...  (VV Faktor  25, O ideji, da bi Židan postal premier: KLIK)
V dominatnih medijih novinarji ne poročajo o politiki, ampak jo ustvarjajo. Imajo mesijanski kompleks, da bi ljudi usmerjali v pravo smer. Še vedno pa novinarji hodijo na zajtrke h Kučanu.  (VV Faktor  25: Zakaj novinarji in strici iz ozadja nasprotujejo prodaji televizij Poptv in Kanal A,  KLIK)
Amnestija za tajkune je nespodoben predlog. Sem pa za amnestijo, če pristanejo na predlog zakona pokojnega odvetnika Starmana, ki je predlagal, da v zameno vrnejo denar, ki ga niso mogli zaslužiti.
(VV Faktor 20: KLIK)

Problem slovenske nogometne reprezentance v tem trenutku je, da nimajo zmagovalne mentalitete. Manjka jim samozavest. A bojim se, da jokajoči selektor tega ne bo zmogel obrniti.(VV Faktor 20: KLIK)
Če "južnjak" postane odličen športnik ali politik, postane v trenutku tudi polnokrvni Slovenec. Mehki Ć čez noč utone v pozabo. In dobimo Roka Petroviča, Zorana Jankoviča, Borisa Popoviča itd, itd. In mnogi, tudi novinarji, so se pripravljati o celo skregati, da gre za Slovence. V resnici pa so to Slovenci in HKRATI Hrvati, Srbi, Črnogorci.
(VV Faktor 9 KLIK - prvi del, pa tudi v moji kolumni: KLIK)
Da se je Goran Dragić pokrižal trikrat in po srbsko, sem napisal prej kot večina slovenskih medijev. Pa ne, da sem kakšen poseben opazovalec. V slovenskih medijih so določene teme še vedno tabu. Ko slavna osebnost izreče besedo Bog, ga slovenski novinarji praviloma preslišijo. Tej omejenosti se sam režim, v resnici pa je žalostna.
(VV Faktorju 9 KLIK - drugi del, pa tudi v moji novi kolumni: KLIK)
Ne razumem. Avstrijski, ameriški in italijanski kapital financira slovenske levičarske dominantne medije. To ni sporno. Madžarski kapital, ki bojda in vstopa v lastništvo obrobnega opoziciskega medija, pa je problem. Očitno v naši državi res ni nobenih problemov, da mediji pišejo o tem. KLIK (VV Faktor 5, o domnevnem Orbanovem kapitalu, ki da financira televizijo Nova24tv)
Kardeljev ukaz, naj partizani likvidirajo vse nekomuniste in njih družine, je ključen dokaz, da so državljansko vojno (za)netili levičarji. Čeprav ga poznamo že leta, pa ga novinarji, zgodovinarji in politiki nočejo niti prebrati. KLIK (VV Faktor 5, o novem dokumentu, v katerem Kardelj ukazuje poboje civilistov)
Ko se politika pogovarja o učbenikih, gre samo za argumente ministrstva, šolnikov in založnikov. Starši, ki moramo samo za delovne zvezke v brazplačni šoli letno za enega otroka odšteti tudi 120 evrov, pa smo v debati povsem brez zastopnika. Delovne zvezke bi morali ukiniti in učiteljem dati na splet gradivo, ki ga v 21. stoletju lahko sprintajo. KLIK (VV Faktor 2, o šolskih knjigah, ta del oddaje je pomotoma izpadel iz oddaje in ni bil predvajan po televiziji)
Trenutna vlada je podobna velikemu poku, ko je iz niča nastalo vesolje. Le vrstni red je zamenjan. Po velikem poku sledi NIČ. Veliko lepih besed in vladne samohvale, v resnici pa en sam nič. Dva ministra sta napovedala več bilateralnih sestankov s kazahstanskimi ministri, kar se je izkazalo za laž. Počivalšek je dokazal, da je tudi dobesedno minister za turizem. KLIK (VV Faktor 2, o turističnem obisku slovenske vlade v Kazahstanu)
Lahko se samo tolčemo po glavi. Če ne bi bil zunanji minister Erjavec, danes mejnega spora ne bi več bilo. Problemi slovenske politične elite in diplomacije so: hlapčevski kompleks, nesamozavest in nesposobnost. KLIK (VV Faktor 66, Arbitraža o meji s Hrvaško)
Za referendum je odgovorna vlada, ki ni v treh letih nič naredila. Če bi namesto Mira Cerarja imeli Franca Jožefa, bi proga bila že narejena. Južno železnico so od Dunaja do Trsta gradili od 1842 do 1857 (15 let). Z načrti vred so za 577 km potrebovali 20 let. Slovenija je v 20 letih naredila načrt proge, aktualna vlada pa v treh letih le zakon o gradnji. KLIK (VV Faktor 64, Referendum o drugem tiru )

Največji slikarski mojster svetovnega slovesa, ki ga imamo v Sloveniji, je Carpaccio. Sicer pa evropskih mojstrov nimamo. Le tu in tam kaj malega. Zdrava kmečka pamet zato vsakemu pove, da v neki hiši v Slovenskih Konjicah ne morejo viseti Velazquez, Dali in Rembrandt. Za to bi morali odgovarjati takratni šefi NLB. KLIK (VV Faktor 64 Škandal - NLB je kot jamstvo za posojilo vzela ponaredek Velazqueza)

Ko je zaradi novih pravil schengna nastal kaos ne mejah, je Hrvaška takoj začela zahtevati od Burslja spremembe. Slovenska vlada pa je pošiljala pisma z vprašanji, kaj je treba storiti. To je hlapčevski kompleks slovenske diplomacije. KLIK (VV Faktor 64, O schengnu in gneči na mejah )

Lisici ne bomo dal čuvat kokoši. Isti ljudje in ista opcija se skrivajo tako pri Tešu kot pri 2. tiru. Zato je prišlo do referenduma. Oblast bi se morala zdaj obnašati kot skrben gospodar in razpisati referendum istočasno s predsedniškimi volitvami, da ne bo brez potrebe porabila še več milijonov davkoplačevalskega denarja. KLIK (VV Faktor  61, Drugi tir) 

Kje so odgovorni, da so v Mariboru naredili izredno stanje, podobno časom v Italiji pred prihodom fašistov na oblast, saj se je na sodišču izkazalo, da župan Kangler ni naredil nič nezakonitega?KLIK (VV Faktor  61, Franc Kangler na sodišču oproščen)

Helene Blagne, ki se je poročila Zaman, se je poročila v cerkvi in iz tega sredi Ljubljane v frančiškanski cerkvi naredila šov, čeprav je vzela ločenca. Zdaj pa je na Cerkev pozabila, saj je ne rabi več. KLIK (VV Faktor  61, Helena Blagne se pravda z bivšim možem)

Politična levica z lansiranjem vaških posebnežev za novega predsednika skuša osmešiti Boruta Pahorja. Desna sredina pa nima velikih možnosti, ker bodo njihovi volilci v veliki meri že v prvem krogu podprli Pahorja, saj ne verjamejo v zmago nekomunista. KLIK (VV Faktor  59, O novem komedijantu, ki napoveduje kandidaturo za predsednika države)

Gašper Tič je bil vulgaren, zato ga nisem hodil poslušat. Zato težko ocenjujem njegovo delo. Ni pa prav, da mediji, ki so pisali o mnogih ljubicah Janeza Janše (glede na lažnivost medijev glede JJ si lahko predstavljamo, koliko je v tem resnice), o domnevnem obojestranskem zločinu molčijo kot grob. In pozivajo, naj pomislimo na otroke in družino pokojnega igralca. Kot da Janez Janša nima ne družine ne otrok. Dvojna merila. KLIK (VV Faktor  59, Mediji so dvolični pri poročanju o domnevnem dvojnem zločinu)
 
Arbitraže Hrvaška ne bo priznala. Je pa Premier Plenković politično moder, pa tudi bolj pragmatičen od svojih predhodnikov. Če bo mejni problem vzel kot izziv, ga bo lahko rešil, česar ni uspelo nobenemu hrvaškemu liderju doslej. Če se je uspel dogovoriti s HNS za vstop v koalicijo, potem bi zmogel tudi to. KLIK (VV Faktor  59, Arbitraža o meji je zaključena, kaj sledi)
Julija in avgusta oddaje ne bo.
Septembra oddajo prevzema Bojan Požar.
To je njen prenovljen logotip.

Neki Slovenec je objavil svoj potopis z obiskom mavzoleja revolucionarja, anarhista in množičnega morilca Che Guevare: "Težko je opisati, vendar je občutek, ko vidiš dejansko, pravo zdravniško haljo Cheja in uniforme njegovih borcev neverjeten. Osebno sem dobil kurjo polt in cmok v grlu. Izjemen občutek, spomin, ki ga nihče od nas ne bo nikoli pozabil." KLIK (VV Faktor  57, O neokomunističnemu kultu eksekutorja, ki je na Kubi uvedel lagerje)

Zakaj si je Popovič tako hitro premislil glede drugega tira, ki je zdaj za 100 milijonov dražji kot pred par dnevi, mi ni jasno. Verjetno ne samo zaradi dveh nadzornikov, ki jih bo dobil v Luki. Zdaj mora vlada potolažiti že zahteve Bruna Koreliča, da bo nevtralizirala vse upornike v svojem taboru. KLIK (VV Faktor  57, Zakaj si je Popovič premislil in zdaj podpira drugi tir)

Vaški posebnež nas je vse vrgel na finto. Vsa država govori o njem. Rumeni mediji, ki ustvarjajo slovenske kvazi zvezd(ic)e, so pograbili novico, da bo kandidiral. Če bi se na enak način pojavil kak vaški posebnež iz desnosredinskega tabora, pa mu isti mediji ne bi posvetili niti sekunde. KLIK (VV Faktor  57, Vaški posebnež je napovedal kandidaturo za predsednika države)

Kenda bi moral odstopiti že po prvih indicih, da bi otrok ne umrl, če bi zdravniki sodelovali. To je objektivna odgovornost, ki pa jo poznajo samo ponosni in častni ljudje. Kendovo brezsramno in neomajno vztrajanje na položaju pa je povsem v skladu z večletnim arogantnim odnosom vladajoče levice do slovenske javnosti. Svoj fotelj bo zapustil le, če ga bodo odnesli ven. In brez skrbi, ko (če) bo levica spet zmagala na volitvah, bo postal zdravstveni minister. KLIK (VV Faktor  56, O (ne)odstopu Rajka Kende)

Ministrova hči, ki pozira v kopalkah in svoje spogledljive fotografije pošilja naokrog, je moškim všečna lupina. Tako kot pri Erjavcu: lupina je upokojencem všečna. Resnična vsebina ministra in njegove politike pa je nekaj povsem drugega: za družbo, davkoplačevalce in gospodarstvo izjemno škodljiva. KLIK (VV Faktor  56, O poziranju ministrove hčere)

Predvolilna kampanja se je že začela. Škoda le, da bo tako zelo dolga, da bomo vmes pozabili na resnične probleme. Žal predčasnih volitev ne bo, saj se levica oblasti vedno drži kot pijanec plota. KLIK (VV Faktor  56, Predvolilno kampanjo je premier že začel)

Ni najhujše, da je  na Vrhniki prišlo do ekološke katastrofe. Huje je, da se v zbirokratizirani državi to lahko ponovi. Še huje pa je, da nihče od odgovornih ne bo odgovarjal: nazdornik gradnje, avtor načrta stavbe, inšpektorji, firma, ki jim je pomagala do certifikta za varnost pri delu.
KLIK (VV Faktor  53, Ekološke bombe v Sloveniji)

Trump je tako nepredvidljiv, da vsi novinarji in analitiki iščejo besede ob vsakem novem prijemu pred kamerami. Evropa pa mu bo hvaležna, saj se bo zaradi njega psotavila na svoje noge. Sicer bo propadla. KLIK (VV Faktor  53, O nastopih Donalda Trumpa)

Katar je najbogatejša država na svetu. Privošči si aktivno "zunanjo politiko" s podporo skrajnežev po vsem arabskem svetu. Oboje gre njenim sosedam močno v nos. Zato se bo Katar moral odkupiti. KLIK (VV Faktor  53, Kam vodi kriza v Katarju)

Prostitucija ni najstarejša obrt. Tudi pretepanje žensk poznamo skozi vso zgodovino, pa vendar to ni družbeno sprejemljivo, kot si želijo prikazati samozvani Mirovni inštitut z "raziskavo" na anketi devetih (9) uglednejših prostitutk. Vsaka ženska je v prostitucijo prisiljena, pa čeprav "samo" zaradi bogatega zaslužka. Ženske so žrtve. KLIK (VV Faktor  50, Prostitucija v Sloveniji)

Levica se je odločila in začela propagirati "nov" in "mlad" obraz za predsednika, kar je napovedal bleščeče napisan uvodnik v Sobotni prilogi Dela. Medijsko slikanje Pahorja kot klovna pa je norčevanje in podcenjevanje volilcev. KLIK (VV Faktor 50, Ali je predsednik Pahor premagljiv)

Vrhovno sodišče je sramotno odločilo, da je klasični monitrani proces razglasilo za veljavnega. Partizani niso imeli niti zakonodaje, kaj šele sodnikov s pravno izobrazbo. To je bila gledališka predstava, za "odrom" pa so v tistih dneh v jame pometali najmanj slečene vojaške ujetnike in ranjence. Tudi dvajset mimoidočih študentov. KLIK (VV Faktor 50, Vrhovno sodišče je montirani proces razglasilo za pravičnega)

RTVS ima dopisnika v Rimu, ki pokriva Vatikan, a ne ve, da papež redno je slovensko potico. Kar so mnogi, tudi moja malenkost, pisali že pred leti, pa dominantni mediji razglašajo za odkritje. KLIK (VV Faktor 47, O potici, prvi besedi papeža ameriški prvi dami)

Upal bi si stavit, da zaradi bližajočih se volitev NLB ne bo prodana. Glede na izjave koalicije ima vlada pri obljubi Bruslju figo v žepu. KLIK (VV Faktor 47, Prodaja NLB)

Zaradi nekaterih zapletov smo imeli na TV3 zadnjega majnika
sestanek, kjer sem dobil odgovore na moja vprašanja. Prepričan
sem, da je za rezanja nekaterih delov oddaje z mojimi komentarji
kriv samo televizijski škrat. Oddajo bo septembra prevzel Bojan
Požar. Zato, pa tudi zaradi številnih mnenj prijateljev in znancev,
sem se odločil, da bom še naprej sodeloval. Seveda se v marsičem
ne strinjamo, a vendar kot demokrat zagovarjam, da lahko vsak
izrazi svoje mnenje, pa če se mi to zdi še tako za lase privlečeno.
Dialog je tudi predpogoj za slovenski vsespošni razvoj.

Majniška deklaracija je začela preobrazbo slovenskega naroda v nacijo. General Maister, ki je vzpostavil tudi suverenost nacije, pa je ob tem imel več težav z vlado v Ljubljani kot pa z nemškimi vojaškimi nasprotniki. Imel sem srečo, da sem enega maistrovega borca, rojaka - Skriljana osebno poznal. KLIK (VV Faktor 47, Obletnica majniške deklaracije)

Vatikanska odločitev o Međugorju je bolj ali manj jasna. Kompromis, ki bo zadovoljil večino in - resnico. KLIK (VV Faktor 45, Papeževa odločitev glede prihodnosti Međugorja) KLIK Kaj se dogaja v Međugorju 


Obersnel, župan Reke, je bolj ponosen na svoje komunistično, kot pa slovensko poreklo. Trener Rijeke Kek je ustvaril prvaka s kombinacijo: slovenski red, hrvaški talent, dober lastnik. KLIK (VV Faktor 45, Slovenski trener je ustvaril ngometnega prvaka Hrvaške) KLIK Moja kolumna o Keku in Rijeki 


Avstrijski predsednik je obiskal nemško manjšino v Sloveniji. Tako majhna, a se jo vendar tako bojimo priznati. KLIK (VV Faktor 45, Obisk avstrijskega predsednika v Sloveniji


Kako sem vesel, da se mi kot navadnemu človeku ni bilo treba poročiti iz preračunljivosti. Kar so delali po dvorih v 19. stoletju in kar počne tudi sodobna elita. KLIK (VV Faktor 44, O Melaniji, ki je odtegnila roko Trumpu)


Politiki morajo začeti razmišljati, kako integrirati manjšine, ki so getoizirane. To je boj proti terorizmu, ne pa govorjenje v prazno, da so morilci strahopetci. KLIK (VV Faktor 44, O terorističnem napadu v Manchestru)


V naši državi spuščajo čez mejo tisoče ljudi brez vsakih dokumentov, vlada pa bi zdaj rada gledala državljanom v posteljo. Nov zakon o Sovi je dokaz, da so besede vlade o etiki in človekovih pravicah, s katerimi je na volitvah zmagala, PRAZNE. KLIK (VV Faktor 44, O novem zakonu o Sovi)


Danes maske padajo. Levičarji, ki grmijo zoper Thompsona obmolknejo takoj, ko jih vprašaš, ali obsojajo vse totalitarizme in vse zločine...
Oddaja žal ni bila predvajana in je ni niti na spletu. Več o tem: KLIK (VV Faktor 41, O prepovedi koncerta Thompsona v Mariboru)  KLIK Moja kolumna o Thompsonu


Bernard Brščič ni nikjer zanikal holokavsta. Je pa odprl dileme, o katerih moramo govoriti. Če zanikaš, da je v Jasenovcu umrl milijon ljudi, in rečeš, da imajo zgodovinarji dokaze za samo 60.000-80.000 ljudi, te slovenski mediji in politiki že označijo za fašista. Oddaje žal ni na spletu (VV Faktor 41, O nezanikanju holokavsta)


Drugi tir je nova jama brez dna. Vlada, ki je tri leta mencala, se ne sme jeziti na ljudi, ki si želijo referendum. Referendum in volitve so del demokracije, kjer se na ceno ne gleda. Oddaje žal ni na spletu (VV Faktor 41, O drugem tiru)


Dan Evrope je zaradi konca vojn v Evropi, kar se je zgodilo po Schumanovi deklaraciji 9. maja 1950. 9. maj 1945 pa je polovici celine svobodo prinesel na rdečih bajonetih... KLIK (VV Faktor 36, O dnevu Evrope)


Makedonija utegne zapasti v vojno, ne le državljansko, ampak širšo. Glavni krivec pa je Bruselj! KLIK (VV Faktor 36, O napadu na makedonski parlament)


Mejo na Dragonji so postavili slovenski partizani. Slovenska diplomacija pa se do Joška Jorasa obnaša pišmeuhovsko. KLIK (VV Faktor 36, O težavah vodovoda do Joška Jorasa)


KLIK (VV Faktor 35, O zmagi Macrona v Franciji)

KLIK (VV Faktor 35, Obletnica majniške deklaracije)KLIK (VV Faktor 35, O drugem tiru)
KLIK (VV Faktor 34, O diktatorju Titu)
KLIK (VV Faktor 34, Financiranje veteranskih in takoimenovanih veteranskih organizacij)
KLIK (VV Faktor 34, Vladna kriza na Hrvaškem)
KLIK (VV Faktor 30, O stranki LDS)
KLIK (VV Faktor 30, Debeljak gre v Gorenje)
KLIK (VV Faktor 30, Obnova Plečnikovega stadiona v Ljubljani)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vili Ščuka: Človek, ki je samo potrošnik, je bolnik

Znani novogoriški zdravnik in psihoterapevt Viljem Ščuka (79) je svojo poklicno pot začel kot zdravnik s socialnim čutom. Naletel je na otroke v stiski in jim začel pomagati v različnih težavah.  Starejši INTERVJU  z Vilijem Ščuko  o marihuani: KLIK Nekaj let je delal z odvisniki od drog, alkohola in iger na srečo. Kljub uspešnosti pri zdravljenju narkomanov pa je moral projekt zapustiti, ker ni pristajal na drago metadonsko metodo. Spraševal se je, koliko je človek gospodar svojega telesa in svojih strasti. Ali je samo sesalec, pa čeprav z doktoratom, ali je tudi človek? Po upokojitvi je napisal večkrat razprodano knjigo Šolar na poti do sebe. Državo in šolnike skuša prepričati, da bi začeli drugače razmišljati, in začeli vlagati v razvoj osebnosti. Nenazadnje so s podobnim projektom Finci ustvarili tudi zgodbo o gospodarskem uspehu. Ali si niso vse ugotovitve terapevtov in psihologov glede sodobne družbe in vzgoje precej podobne? Človekova biokemija in nevrofiziologija, k

Dr. Aleš Štrancar, vnuk partizana, piše Turnšku

Dr. Aleš Štrancar, znanstvenik in gospodarstvenik, ustanovitelj in direktor mednarodnega visokotehnološkega podjetja BIA Separations s sedežem v Ajdovščini, je napisal Titu Turnšku, predsedniku zveze takoimenovanih borcev (ZZB) pismo kot ponosni vnuk sodelavca Osvobodilne fronte (OF). Tovariš Tit Turnšek, Tvoji napadi na dr. Možino in dr. Dežmana presegajo vse meje dobrega okusa in sramotijo vse resnične borce za svobodo, vključno mojega starega očeta, ki je štiri leta nosil glavo na tnalu, ko je zbiral sredstva za OF ter hrano za partizane. Nikoli, prav nikoli pa se ni strinjal z medvojnimi in povojnimi ideološkimi poboji. To je bilo delo krvavih zveri, tako na eni, kot na drugi strani. Kot njegov vnuk, ponosen na dejanja svojega starega očeta, ti prepovedujem, da govoriš v imenu VSEH borcev. V kolikor s takimi nizkotnimi napadi ne boš prenehal te bom prisiljen kazensko ovaditi saj v slovenskem narodu vzpodbujaš in širiš sovraštvo ter hujskaš ljudi. Verjamem, da ti je današnja slov