Preskoči na glavno vsebino

Moj Faktor

Oddaja Faktor na TV3, ki je na sporedu vsak dan ob 19.15, je vstopila v svojo tretjo sezono. Zadnja oddaja je že na spletu.

423, Čeferinomanija
Aleksander Čeferin je po moje zelo sposoben in intelegenten. Tak človek ne bi stopil v škornje Šarca ali Cerarja, posebej ne z mesta šef Uefe. Po drugi strani pa vidimo, da mu medijska pozorost precej gode in da se mu bo mandat čez tri leta iztekel. Čeferin si odpira možnosti za morebitno novo tekmo.

407, Janša prihaja, kaj bo z mediji
Minister za zdravje svetuje: štiri žluke šnopsa na dan, to odžene corono stran.

399,  Pogajanja za novo vlado
Trenutno poteka glede nove vlade največja medijska vojna doslej. Mediji streljajo iz vsega orožja, tudi s slepimi naboji, tudi s pasjimi bombicami in z raketami, ki švigajo daleč nad glavami sovražnika. Preciznosti res ni opaziti. Levičarji si pomagajo z antično taktiko. Ko so bojevala barbarska ljudstva, so pred začetkom bitke najprej nekaj časa samo kričali na ves glas in tako skušali prestrašiti sovražnika. Tudi danes ima to huronsko dretje na določene ljudi velik učinek.  

390, JJ kralj na politični šahovnici
Sploh ni vprašanje, ali bo sredinska* vlada boljša za gospodarstvo, male podjetnike in ugled države v tujini. Ne bo pa prinesla čudežev, tudi zaradi tega, ker ima zvezane roke zaradi medije, sindikatov in drugih centrov moči. JJ je kot trpotec. Izredno močna zdravilna rastlina. Ena najbolj učinkovitih, ki ti, denimo, vleče gnoj iz rane. A ko pogledamo trpotec od blizu, vidimo, da v njegovi neposredni bližini na raste nič.
* Gre za stranke med zmerno levico in desno sredino, brez skrajne levice in trde desnice (slednje v parlamentu sicer sploh ni)

382, Pedofilija v Cerkvi
Ne razumem, kako lahko visoki cerkveni dostojanstveniki, ki hodijo k spovedi bistveno večkrat kot mi navadni smrtniki, lahko živijo z bremenom, da prikrivajo spolne zločine. S tem delajo veliko škodo večini: poštenim, mnogim tudi svetniškim duhovnikom, ki so življenje posvetili ne le kristjanom, ampak celotnemu narodu in solidarnosti med ljudmi.
Več o pedofiliji pa v mojem intervjuju z dr. Tanjo Repič, ki je eden od najbolj branih stvari, ki sem jih v življenju objavil. KLIK

360, Šarec v vojni z vsemi
Zakaj govorimo o manjšinjski vladi? Vlada namreč ni manjšinjska. Res, da je stranka t.i. Levica ne podpira več, že od volitev naprej pa je jasno, da vlado podpira Jelinčič. In to celo zastonj. Lahko pa vseeno pride do razpada leve koalicije, kar napoveduje Janez Janša, saj je vlada operativno, intelektualno in politično precej šibka. Je brez vizije in brez vsebine.

352 Pravosodje je cokla razvoja
Pravosodje je del slovenskega problema. Imamo prvorazredne in drugorazredne državljane. Slednji se  sodnije bojimo kot hudič križa. Navadni državljan namreč zelo težko doseže svojo pravico na sodišču, medtem ko to velikim živinam in firmam ni noben problem, predvsem zato, ker jim denar ni problem. Sodni postopek v veliko primerih učinkuje kot pristik, mobing in izčrpavanje navadnega človeka. (19. 9mber 2019)

Stare oddaje:
347, Agresivnež poziva druge k strpnosti
Bizarno. Človek, ki živi na račun države, sestavi pisemce z domnevnimi 219 podpisi, ga poimenuje PETICIJA in sprejme ga kar - predsednik državnega zbora. Človek, ki dnevno uporablja sovražni govor in žali pripadnike različnih manjšin, je napisal pisemce proti sovraštvu. Si predstavljate, da bi Goebels pozval ljudi, naj ne sovražijo Judov? Logika je povsem ista.
Nekaj podobnega se dogaja pri nenavadno spolno orientiranih aktivistih. Zahtevajo, da jih spoštujejo, samo pa žalijo in sovražijo. Ko ljudje to vidijo, se odzovejo. Eni verbalno, a so takoj kaznovani - ali jih FB cenzurira ali jim ljubljanska občina zmanjša subvencije ali v službi ne morejo več napredovati.  Drugi pa regairajo bolj primitivno, s fizičnim nasiljem. Bolj kot bodo aktivisti LGBT, samooklicami predstavniki istospolnih, kazali svoje spodnjice po središčih mest, bolj se bodo običajni ljudje vseh spolnih prepričanj negativno odzivali. Če bi se aktivisti res prizadevali za sožitje, tega ne bi počeli z maškaradami in manifestacijo poljubljanja, ampak z dialogom.
Enako govorico, ki bi jo zavidal sam Goebels, uporablja tudi stranka t.i. Levica. Na zunaj lepe besede in nasmeški, v resnici pa sovraštvo do vse politične konkurence. Samozvana Levica ni samo sovražna do Nove Slovenije, ampak tudi do vseh levičarskih strank. Janšo sovraži na glas, Šarca in Židana pa potihem. Žalostno je gledati, kako se levičarske stranke v javnosti dobrikajo Mescu, on pa jih javno ponižuje in žali. Iz njih se iz njih dela norca. Kadar pa popusti, mora država to izdatno plačati. Slovenska levica še nikoli ni bila na tako nizki točki kot je danes. (7. 9mber 2019)

333, Vlada bi še bolj cenzurirala
Vlada pripravlja novo medijsko zakonodajo. Uvedla bi inšpektorja, ki bi čez noč odločal o tem, kaj je sovražni govor in dodeljeval kazni od 1000 do 10.000 evrov. Vlado namreč motijo mediji, ki jih nima pod kontrolo. Če bi vlada res hotela razmejiti politiko od medijev, bi prepovedala občinam izdajanje medijev, saj je tam izjemna korupcija. A ne bo. Roko na srce, vlado vodijo mediji, ki kritizirajo levičarsko oblast, zato hoče novo zakonodajo. Žalostno, da pri tem sodelujejo novinarski kolegi iz DNS, saj si s tem sami sebi zategujejo uzdo. (8. 8ober 2019)

327, Napad na Požarja
Zaradi dopisa članice uprave državnega podjetja, v katerem grozi z umikom oglasov, če bo medij kritično poročal, bi v vsaki zahodni državi letela glava ministra. Pri nas pa se ne zgodi nič. (26. 6ember 2019)

317, Zokijeva mutna posla
Ni problem, da je Janković koruptiven, ampak to, da bo jutri na volitvah spet gladko izvoljen. (10. 6ember 2019)

Vse oddaje z mojo malenkostjo:  KLIK

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vili Ščuka: Človek, ki je samo potrošnik, je bolnik

Znani novogoriški zdravnik in psihoterapevt Viljem Ščuka (79) je svojo poklicno pot začel kot zdravnik s socialnim čutom. Naletel je na otroke v stiski in jim začel pomagati v različnih težavah.  Starejši INTERVJU  z Vilijem Ščuko  o marihuani: KLIK Nekaj let je delal z odvisniki od drog, alkohola in iger na srečo. Kljub uspešnosti pri zdravljenju narkomanov pa je moral projekt zapustiti, ker ni pristajal na drago metadonsko metodo. Spraševal se je, koliko je človek gospodar svojega telesa in svojih strasti. Ali je samo sesalec, pa čeprav z doktoratom, ali je tudi človek? Po upokojitvi je napisal večkrat razprodano knjigo Šolar na poti do sebe. Državo in šolnike skuša prepričati, da bi začeli drugače razmišljati, in začeli vlagati v razvoj osebnosti. Nenazadnje so s podobnim projektom Finci ustvarili tudi zgodbo o gospodarskem uspehu. Ali si niso vse ugotovitve terapevtov in psihologov glede sodobne družbe in vzgoje precej podobne? Človekova biokemija in nevrofiziologija, k

FAKTOR (moja gostovanja)

Tu so oddaje Faktor na TV 3, v katerih sem gostoval in jih najdemo tudi na spletu. Prihodnjič bom gost danes ob 19.15.  Hvala za vse komentarje in delitve teh informacij. Samo državljani lahko s širjenjem pravih informacij po spletu naredimo kaj zoper medijsko enoumje v državi. Duhovniki doživljajo velike pritiske. Zaradi demografskih sprememb in birokracije so vse bolj obremenjeni. Večinoma preobremenjeni, velikorkat izgoreli. A ostajajo tiho in delajo naprej. Mediji so do njih neprizanesljivi in velikokrat sovražni.  V zadnjih letih pa jim največ škode naredi peščica homoseksualno aktivnih duhovnikov, kar je glavni vzrok za pedofiliske zločine. Slovenski škofje bi zato morali duhovnike bolj zaščititi, predvsem tako, da bi brezkompromisno začeli boj proti homoseksualnemu lobiju. (Danev v Faktorju ob 19.15.) Šoltes je kot politik zelo priljuden in všečen. Daje vtis zmernega in razumnega politika. To je za Slovenijo dobro. Hkrati pa to pomeni tudi, da gre bolj za politika ki go

Dr. Aleš Štrancar, vnuk partizana, piše Turnšku

Dr. Aleš Štrancar, znanstvenik in gospodarstvenik, ustanovitelj in direktor mednarodnega visokotehnološkega podjetja BIA Separations s sedežem v Ajdovščini, je napisal Titu Turnšku, predsedniku zveze takoimenovanih borcev (ZZB) pismo kot ponosni vnuk sodelavca Osvobodilne fronte (OF). Tovariš Tit Turnšek, Tvoji napadi na dr. Možino in dr. Dežmana presegajo vse meje dobrega okusa in sramotijo vse resnične borce za svobodo, vključno mojega starega očeta, ki je štiri leta nosil glavo na tnalu, ko je zbiral sredstva za OF ter hrano za partizane. Nikoli, prav nikoli pa se ni strinjal z medvojnimi in povojnimi ideološkimi poboji. To je bilo delo krvavih zveri, tako na eni, kot na drugi strani. Kot njegov vnuk, ponosen na dejanja svojega starega očeta, ti prepovedujem, da govoriš v imenu VSEH borcev. V kolikor s takimi nizkotnimi napadi ne boš prenehal te bom prisiljen kazensko ovaditi saj v slovenskem narodu vzpodbujaš in širiš sovraštvo ter hujskaš ljudi. Verjamem, da ti je današnja slov