Preskoči na glavno vsebino

Poker damske četvorke (Likovič, Novak, Tomc in Krause)

KLIK
Za portal Domovina.je sem prejšnji teden vodil predvolilno soočenje. Vabilu so se odzvale štiri dame, desnosredinskega svetonega nazora, ki so spregovorile o sebi in svojih pogledih na družinsko politiko. Vprašanja sem postavljal glede na predhodni dogovor z uredništvom Domovine. Želel sem dobiti mnenja kandidatk glede demografske krize in krize slovenskih tradicionalnih vrednot. Želel sem tudi izvedeti, kakšen je njihovo pogled na vzajemnost strank z demokratičnimi koreninami.
Sam soočenja javno ne bom ocenjeval. To se namreč ne spodobi, ker so volitve pred vrati. Sem pa z zanimanjem bral komentarje drugih. Čeprav se z nekaterimi ne strinjam, se mi zdi prav, da se jih sliši. Vabim vse, da svoje mnenje izrazijo tudi vnaprej. Na mojih straneh so sicer omejitve (anonimnih in žaljivih komentarjev ne objavljam), ki število komentatorjev znižajo. A taka so pač moja pravila.
Vem, koga bom volil. Soočenje me je potrdilo v izbiri. Verjetno bom kaj več na to temo tudi še napisal v naslednjih dneh. Nikoli pa zaradi tega nočem biti pristranski. Če je kdo v kakem mojem vprašanju videl kakšno opredeljenost, je to bilo kvečjemu slučajno. Gre za interes javnosti, v imenu katerega sem skušal vprašati kandidatke čim več, česar še nismo vedeli. 
Soočenje je bilo predvajano tudi na Top TV. Na internetu je ogled bil razmeroma zelo visok, kar uredništvo Domovine in mojo malenkost utrjuje v pravilnost odočitve o soočenju v tej obliki. Samo državljani sami lahko s širjenjem informacij po spletu naredimo nekaj zoper medijsko enoumje v državi. Zato Vas vabim, da povezavo do video posnetka širite naprej po svojih kanalih.

Soočenje si lahko ogledate tukaj: KLIK

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vili Ščuka: Človek, ki je samo potrošnik, je bolnik

Znani novogoriški zdravnik in psihoterapevt Viljem Ščuka (79) je svojo poklicno pot začel kot zdravnik s socialnim čutom. Naletel je na otroke v stiski in jim začel pomagati v različnih težavah. 
Nekaj let je delal z odvisniki od drog, alkohola in iger na srečo. Kljub uspešnosti pri zdravljenju narkomanov pa je moral projekt zapustiti, ker ni pristajal na drago metadonsko metodo. Spraševal se je, koliko je človek gospodar svojega telesa in svojih strasti. Ali je samo sesalec, pa čeprav z doktoratom, ali je tudi človek? Po upokojitvi je napisal večkrat razprodano knjigo Šolar na poti do sebe. Državo in šolnike skuša prepričati, da bi začeli drugače razmišljati, in začeli vlagati v razvoj osebnosti. Nenazadnje so s podobnim projektom Finci ustvarili tudi zgodbo o gospodarskem uspehu. Ali si niso vse ugotovitve terapevtov in psihologov glede sodobne družbe in vzgoje precej podobne? Človekova biokemija in nevrofiziologija, ki sta podlagi za človekov način raz mišljanja v nekem social nem ok…

VV FAKTOR (moja gostovanja)

Tu so oddaje VV Faktor na TV 3, v katerih sem gostoval in jih najdemo tudi na spletu. Prihodnjič bom gost v četrtek, 21. junija ob 19.15. Skupaj z Radom Pezdirjem. Hvala za vse komentarje in delitve teh informacij. Samo državljani sami lahko s širjenjem pravih informacij po spletu naredimo nekaj zoper medijsko enoumje v državi.
Trump je dosegel več, kot bi si lahko želel. Umiril je odnose z Rusijo in za pogajalsko mizo spravil Kima III. Seveda si je to to Kim Kako-mu-je-že-ime želel, ker so ga sankcije stisnile ob zid, a vendar gre za izjemen diplomatski dosežek. Dogodek desetletja.
(VVFaktor 153, KLIK, KLIK in KLIK)
Idiotizem je, da levica z davčnim sistemom prepoveduje luksuz. Bogati so vedno kupovali drage stvari in naš sistem jih sili, da to počnejo v drugih državah. (VVFaktor 148, KLIK)
Aktualna vlada ima srečo, da sta Hrvaška in Italija zelo zbirokratizirani državi, saj bi sicer ogromno podjetij pobegnilo iz države. (VVFaktor 148,KLIK)
Migracije iz kulturno sorodnih držav morajo …

Moj volilni program (33+)

Z Bojanom Požarjem sva se dogovorila, da kot kandidat zagovarjam svoja stara in znana stališča, s katerimi se tudi sam strinja. Glede kanabisa sva že oba povedala, da sam legalizaciji odločno nasprotujem. A Lista novinarja Bojana Požarja (LNBP) je demokratična in neideološka stranka, ki je nastala, da bi razgradila globoko državo. Tu pa teme kot so partizani, evtanazija, legalizacija marihuane, splav ipd. ne igrajo nobene vloge. Levičarji tovrstne teme vedno lansirajo tik pred volitvami, da se potem kandidati prerekajo o tem, kdo je začel državljansko vojno leta 1941 in nimajo časa za predstavitev svojih gospodarskih programov. Mi na ta trik ne bomo nasedli. 33+ Bojan Požar se strinja tudi z mojimi programskimi dodatki, ki so sicer vsi v duhu programa njegove stranke, ki se bori proti korupciji in birokratizaciji. Programu Požarjevih 33 točk zato na tem mestu javno dodajam svoje poudarke. Najpomembnejša je: Šolska reforma Takoj zmanjšati obseg obveznega znanja za polovico. Učbeniki …