Preskoči na glavno vsebino

Poker damske četvorke (Likovič, Novak, Tomc in Krause)

KLIK
Za portal Domovina.je sem prejšnji teden vodil predvolilno soočenje. Vabilu so se odzvale štiri dame, desnosredinskega svetonega nazora, ki so spregovorile o sebi in svojih pogledih na družinsko politiko. Vprašanja sem postavljal glede na predhodni dogovor z uredništvom Domovine. Želel sem dobiti mnenja kandidatk glede demografske krize in krize slovenskih tradicionalnih vrednot. Želel sem tudi izvedeti, kakšen je njihovo pogled na vzajemnost strank z demokratičnimi koreninami.
Sam soočenja javno ne bom ocenjeval. To se namreč ne spodobi, ker so volitve pred vrati. Sem pa z zanimanjem bral komentarje drugih. Čeprav se z nekaterimi ne strinjam, se mi zdi prav, da se jih sliši. Vabim vse, da svoje mnenje izrazijo tudi vnaprej. Na mojih straneh so sicer omejitve (anonimnih in žaljivih komentarjev ne objavljam), ki število komentatorjev znižajo. A taka so pač moja pravila.
Vem, koga bom volil. Soočenje me je potrdilo v izbiri. Verjetno bom kaj več na to temo tudi še napisal v naslednjih dneh. Nikoli pa zaradi tega nočem biti pristranski. Če je kdo v kakem mojem vprašanju videl kakšno opredeljenost, je to bilo kvečjemu slučajno. Gre za interes javnosti, v imenu katerega sem skušal vprašati kandidatke čim več, česar še nismo vedeli. 
Soočenje je bilo predvajano tudi na Top TV. Na internetu je ogled bil razmeroma zelo visok, kar uredništvo Domovine in mojo malenkost utrjuje v pravilnost odočitve o soočenju v tej obliki. Samo državljani sami lahko s širjenjem informacij po spletu naredimo nekaj zoper medijsko enoumje v državi. Zato Vas vabim, da povezavo do video posnetka širite naprej po svojih kanalih.

Soočenje si lahko ogledate tukaj: KLIK

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vili Ščuka: Človek, ki je samo potrošnik, je bolnik

Znani novogoriški zdravnik in psihoterapevt Viljem Ščuka (79) je svojo poklicno pot začel kot zdravnik s socialnim čutom. Naletel je na otroke v stiski in jim začel pomagati v različnih težavah. 
Nekaj let je delal z odvisniki od drog, alkohola in iger na srečo. Kljub uspešnosti pri zdravljenju narkomanov pa je moral projekt zapustiti, ker ni pristajal na drago metadonsko metodo. Spraševal se je, koliko je človek gospodar svojega telesa in svojih strasti. Ali je samo sesalec, pa čeprav z doktoratom, ali je tudi človek? Po upokojitvi je napisal večkrat razprodano knjigo Šolar na poti do sebe. Državo in šolnike skuša prepričati, da bi začeli drugače razmišljati, in začeli vlagati v razvoj osebnosti. Nenazadnje so s podobnim projektom Finci ustvarili tudi zgodbo o gospodarskem uspehu. Ali si niso vse ugotovitve terapevtov in psihologov glede sodobne družbe in vzgoje precej podobne? Človekova biokemija in nevrofiziologija, ki sta podlagi za človekov način raz mišljanja v nekem social nem ok…

FAKTOR (moja gostovanja)

Tu so oddaje Faktor na TV 3, v katerih sem gostoval in jih najdemo tudi na spletu. Prihodnjič bom gost danes ob 19.15. Hvala za vse komentarje in delitve teh informacij. Samo državljani lahko s širjenjem pravih informacij po spletu naredimo kaj zoper medijsko enoumje v državi.

Duhovniki doživljajo velike pritiske. Zaradi demografskih sprememb in birokracije so vse bolj obremenjeni. Večinoma preobremenjeni, velikorkat izgoreli. A ostajajo tiho in delajo naprej. Mediji so do njih neprizanesljivi in velikokrat sovražni.  V zadnjih letih pa jim največ škode naredi peščica homoseksualno aktivnih duhovnikov, kar je glavni vzrok za pedofiliske zločine. Slovenski škofje bi zato morali duhovnike bolj zaščititi, predvsem tako, da bi brezkompromisno začeli boj proti homoseksualnemu lobiju.
(Danev v Faktorju ob 19.15.)
Šoltes je kot politik zelo priljuden in všečen. Daje vtis zmernega in razumnega politika. To je za Slovenijo dobro. Hkrati pa to pomeni tudi, da gre bolj za politika ki govori, kot…

Dr. Aleš Štrancar, vnuk partizana, piše Turnšku

Dr. Aleš Štrancar, znanstvenik in gospodarstvenik, ustanovitelj in direktor mednarodnega visokotehnološkega podjetja BIA Separations s sedežem v Ajdovščini, je napisal Titu Turnšku, predsedniku zveze takoimenovanih borcev (ZZB) pismo kot ponosni vnuk sodelavca Osvobodilne fronte (OF).
Tovariš Tit Turnšek,

Tvoji napadi na dr. Možino in dr. Dežmana presegajo vse meje dobrega okusa in sramotijo vse resnične borce za svobodo, vključno mojega starega očeta, ki je štiri leta nosil glavo na tnalu, ko je zbiral sredstva za OF ter hrano za partizane. Nikoli, prav nikoli pa se ni strinjal z medvojnimi in povojnimi ideološkimi poboji. To je bilo delo krvavih zveri, tako na eni, kot na drugi strani.

Kot njegov vnuk, ponosen na dejanja svojega starega očeta, ti prepovedujem, da govoriš v imenu VSEH borcev. V kolikor s takimi nizkotnimi napadi ne boš prenehal te bom prisiljen kazensko ovaditi saj v slovenskem narodu vzpodbujaš in širiš sovraštvo ter hujskaš ljudi. Verjamem, da ti je današnja slovenska…