Preskoči na glavno vsebino

Pozor, politična poezija. Ni za vsakogar.


M. Nevemkdosem
POVRNJENA IDENTITETA

Zgodaj jo izgubil je v celoti,
svojo lastno vso identiteto,
ko bilo mu je ime privzeto,
v novi znašel ko se je enoti.

Konja so iz njega naredili,
dali mu oznako pasme šarca,
ne vedoč, da so sprejeli jarca,
ko v domači hlev so ga spustili.

Zdaj se zdi, da se identiteta
mu vse bolj in vse hitreje vrača,
saj konjička vedno bolj obrača
tista, ki bila mu je odvzeta.

So zaman s konjičkom se trudili,
ko za svojega so si ga vzeli,
kar doslej so v hlevčku z njim imeli,
tisto naglo so porazgubili.

Lasten jaz se končno je povrnil,
tisti, ki brez barve je in vonja,
niti malo ki obraz ni konja,
se za drugo čredo je obrnil.Grega R. Povž

TO NI FAKE-(NEWS)

To ni fake, to čista je resnica,
da najboljša naša je mladina,
odlikuje vsaka jo vrlina,
biti prva njena je pravica.

To ni fake, saj vse kar ona pravi,
kar mladina vrla nam izjavlja,
v lastno vsakič se nasprotje spravlja,
preden zine, sproti že popravi.

To ni fake, da razumeti treba
vsako reč je vedno le nasprotno,
saj sicer razumeš čisto zmotno,
takšna pač mladine je potreba.

To ni fake, to moraš zapopasti,
da potrebe so posebne njene,
da zato prireja takšne scene,
mladež ta ne more žal odrasti.

To ni fake, četudi bi želela
dvigniti se kdaj nad stopnjo lastno,
srečala odraslost bi oblastno,
že zato ne bo odrasti smela.

To ni fake, mladina da servilna
je do skrajnosti čez vsako mero
in ko naleti na čer, oviro,
skrajno se pokaže infantilna.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vili Ščuka: Človek, ki je samo potrošnik, je bolnik

Znani novogoriški zdravnik in psihoterapevt Viljem Ščuka (79) je svojo poklicno pot začel kot zdravnik s socialnim čutom. Naletel je na otroke v stiski in jim začel pomagati v različnih težavah. 
Nekaj let je delal z odvisniki od drog, alkohola in iger na srečo. Kljub uspešnosti pri zdravljenju narkomanov pa je moral projekt zapustiti, ker ni pristajal na drago metadonsko metodo. Spraševal se je, koliko je človek gospodar svojega telesa in svojih strasti. Ali je samo sesalec, pa čeprav z doktoratom, ali je tudi človek? Po upokojitvi je napisal večkrat razprodano knjigo Šolar na poti do sebe. Državo in šolnike skuša prepričati, da bi začeli drugače razmišljati, in začeli vlagati v razvoj osebnosti. Nenazadnje so s podobnim projektom Finci ustvarili tudi zgodbo o gospodarskem uspehu. Ali si niso vse ugotovitve terapevtov in psihologov glede sodobne družbe in vzgoje precej podobne? Človekova biokemija in nevrofiziologija, ki sta podlagi za človekov način raz mišljanja v nekem social nem ok…

FAKTOR (moja gostovanja)

Tu so oddaje Faktor na TV 3, v katerih sem gostoval in jih najdemo tudi na spletu. Prihodnjič bom gost danes ob 19.15. Hvala za vse komentarje in delitve teh informacij. Samo državljani lahko s širjenjem pravih informacij po spletu naredimo kaj zoper medijsko enoumje v državi.

Duhovniki doživljajo velike pritiske. Zaradi demografskih sprememb in birokracije so vse bolj obremenjeni. Večinoma preobremenjeni, velikorkat izgoreli. A ostajajo tiho in delajo naprej. Mediji so do njih neprizanesljivi in velikokrat sovražni.  V zadnjih letih pa jim največ škode naredi peščica homoseksualno aktivnih duhovnikov, kar je glavni vzrok za pedofiliske zločine. Slovenski škofje bi zato morali duhovnike bolj zaščititi, predvsem tako, da bi brezkompromisno začeli boj proti homoseksualnemu lobiju.
(Danev v Faktorju ob 19.15.)
Šoltes je kot politik zelo priljuden in všečen. Daje vtis zmernega in razumnega politika. To je za Slovenijo dobro. Hkrati pa to pomeni tudi, da gre bolj za politika ki govori, kot…

Dr. Aleš Štrancar, vnuk partizana, piše Turnšku

Dr. Aleš Štrancar, znanstvenik in gospodarstvenik, ustanovitelj in direktor mednarodnega visokotehnološkega podjetja BIA Separations s sedežem v Ajdovščini, je napisal Titu Turnšku, predsedniku zveze takoimenovanih borcev (ZZB) pismo kot ponosni vnuk sodelavca Osvobodilne fronte (OF).
Tovariš Tit Turnšek,

Tvoji napadi na dr. Možino in dr. Dežmana presegajo vse meje dobrega okusa in sramotijo vse resnične borce za svobodo, vključno mojega starega očeta, ki je štiri leta nosil glavo na tnalu, ko je zbiral sredstva za OF ter hrano za partizane. Nikoli, prav nikoli pa se ni strinjal z medvojnimi in povojnimi ideološkimi poboji. To je bilo delo krvavih zveri, tako na eni, kot na drugi strani.

Kot njegov vnuk, ponosen na dejanja svojega starega očeta, ti prepovedujem, da govoriš v imenu VSEH borcev. V kolikor s takimi nizkotnimi napadi ne boš prenehal te bom prisiljen kazensko ovaditi saj v slovenskem narodu vzpodbujaš in širiš sovraštvo ter hujskaš ljudi. Verjamem, da ti je današnja slovenska…