Preskoči na glavno vsebino

Požar v parlamentu

Odločil sem se, da ne bom samo kritiziral družbe in politike, ampak tudi sam ponudil rešitev.  Vse o tem sem povedal za portal www.domovina.je: KLIK

Februarja sem namreč objavil naslednje. Rojeva nova politična stranka, ki jo bo vodil novinar in urednik Bojan Požar. Kot demokrati in Slovenci moramo vsako novo politično pobudo, ki želi izboljšati našo domovino, pozdraviti.

Globoka država

se je tako zajedla v družbeno tkivo, da nas duši v rasti in razvoju. Leta 1990 smo želeli postati druga Švica. A smo bili le najbolj bogata komunistična država. Češka je bila takrat v razvitosti 15 let za nami. Čeprav so neokomunistične stranke že po dveh letih demokracije ponovno zavladale, se je Slovenija začela pospešeno razvijati - ne pozabimo, da so v levih vladah vedno imeli eno pomladno stranko. Slovenije je tako vstopila v Nato in EU, sprejela evro in v bogastvu prehitela Grčijo in Portugalsko. Še naprej je bila najbogatejša nova članica.

Po koncu Janševe vlade 

leta 2008 pa se je vse obrnilo. Danes je Slovenijo po razvoju Češka že prehitela. Kmalu nas bodo prehitele še Poljska, Slovaška, Estonija in Madžarska. Nekaj je treba spremeniti. In tega levičarske elite, ki jih kronično pesti korupcija in negativna kadrovska selekcija, ne morejo spremeniti.

Požarjeva lista 

bi lahko imela ključno vlogo v političnem preobratu, ki ga ga država nujno potrebuje. Prinaša svež program z reformami, ki so temeljite.
Zdi se, da je stranka nastala iz globalnega nezadovoljstva nad globoko državo in tako presegla slovensko bipolarnost. Tako kot v Demosu, še posebej v SDZ, so se pod isti dežnik dali tako Slovenci iz levosredinskih kot tudi desnosredinskih krogov. Masikatera ideja se je rodila tudi v živahnem debatiranju v oddaji VVFaktor.

Bojan Požar 

je v stranko povabil tudi mojo malenkost. Zahvalil sem se mu za zaupanje in mu odgovoril, da s soprogo ravno v tem času strukturno preurejava najino podjetje. Šele, ko bo ta občutljiv proces, ki bo precej spremenil naše družinsko življenje, končan, bova vedela, ali je to sploh možno. Zato mu bom odgovor lahko dal šele takrat.
Danes na mojo žalost ne morem v Maribor, saj me je gripa priklenila na posteljo. Zato naj kar po svetovnem spletu zaželim:

Bojan, pogum!

Vso srečo pri vstopu na drseči politični parket Ti želim!
Bog Te blagoslovi!
Tino Mamić

Komentarji

  1. Bojan Požar si dosti upa.
    Prav gotovo dobro pozna politično sceno v Sloveniji. Prav gotovo si je izmeril domet svoje bodoče stranke.
    Zato smo lahko optimisti, saj koketiranje z zmago ni le politični trik, ampak je zanesljivo nekaj večPreko njegovih medijev lahko zanesljivo nekaj doseže, nisem pa prepričan, da sta negova medija vplivnejša kot režimski časopisi in režimske TV postaje.
    Cilj pa bi moral biti vsaj 50+ za desnico, oziroma za nasprotnike udbomafije, ki vlada ropa in razgrajuje Slovenijo, edino našo domovino. Slovenci druge domovine nimamo in kmalu bomo tujci v Sloveniji. Ljubljana namreč ni več slovenska, prav tako ni več obala slovenska. No je še, ampak severno od Trsta.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Sprejeti bodo samo komentarji brez žalitev in s pravim podpisom (ime, priimek in kraj)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vili Ščuka: Človek, ki je samo potrošnik, je bolnik

Znani novogoriški zdravnik in psihoterapevt Viljem Ščuka (79) je svojo poklicno pot začel kot zdravnik s socialnim čutom. Naletel je na otroke v stiski in jim začel pomagati v različnih težavah.  Starejši INTERVJU  z Vilijem Ščuko  o marihuani: KLIK Nekaj let je delal z odvisniki od drog, alkohola in iger na srečo. Kljub uspešnosti pri zdravljenju narkomanov pa je moral projekt zapustiti, ker ni pristajal na drago metadonsko metodo. Spraševal se je, koliko je človek gospodar svojega telesa in svojih strasti. Ali je samo sesalec, pa čeprav z doktoratom, ali je tudi človek? Po upokojitvi je napisal večkrat razprodano knjigo Šolar na poti do sebe. Državo in šolnike skuša prepričati, da bi začeli drugače razmišljati, in začeli vlagati v razvoj osebnosti. Nenazadnje so s podobnim projektom Finci ustvarili tudi zgodbo o gospodarskem uspehu. Ali si niso vse ugotovitve terapevtov in psihologov glede sodobne družbe in vzgoje precej podobne? Človekova biokemija in nevrofiziologija, k

FAKTOR (moja gostovanja)

Tu so oddaje Faktor na TV 3, v katerih sem gostoval in jih najdemo tudi na spletu. Prihodnjič bom gost danes ob 19.15.  Hvala za vse komentarje in delitve teh informacij. Samo državljani lahko s širjenjem pravih informacij po spletu naredimo kaj zoper medijsko enoumje v državi. Duhovniki doživljajo velike pritiske. Zaradi demografskih sprememb in birokracije so vse bolj obremenjeni. Večinoma preobremenjeni, velikorkat izgoreli. A ostajajo tiho in delajo naprej. Mediji so do njih neprizanesljivi in velikokrat sovražni.  V zadnjih letih pa jim največ škode naredi peščica homoseksualno aktivnih duhovnikov, kar je glavni vzrok za pedofiliske zločine. Slovenski škofje bi zato morali duhovnike bolj zaščititi, predvsem tako, da bi brezkompromisno začeli boj proti homoseksualnemu lobiju. (Danev v Faktorju ob 19.15.) Šoltes je kot politik zelo priljuden in všečen. Daje vtis zmernega in razumnega politika. To je za Slovenijo dobro. Hkrati pa to pomeni tudi, da gre bolj za politika ki go

Dr. Aleš Štrancar, vnuk partizana, piše Turnšku

Dr. Aleš Štrancar, znanstvenik in gospodarstvenik, ustanovitelj in direktor mednarodnega visokotehnološkega podjetja BIA Separations s sedežem v Ajdovščini, je napisal Titu Turnšku, predsedniku zveze takoimenovanih borcev (ZZB) pismo kot ponosni vnuk sodelavca Osvobodilne fronte (OF). Tovariš Tit Turnšek, Tvoji napadi na dr. Možino in dr. Dežmana presegajo vse meje dobrega okusa in sramotijo vse resnične borce za svobodo, vključno mojega starega očeta, ki je štiri leta nosil glavo na tnalu, ko je zbiral sredstva za OF ter hrano za partizane. Nikoli, prav nikoli pa se ni strinjal z medvojnimi in povojnimi ideološkimi poboji. To je bilo delo krvavih zveri, tako na eni, kot na drugi strani. Kot njegov vnuk, ponosen na dejanja svojega starega očeta, ti prepovedujem, da govoriš v imenu VSEH borcev. V kolikor s takimi nizkotnimi napadi ne boš prenehal te bom prisiljen kazensko ovaditi saj v slovenskem narodu vzpodbujaš in širiš sovraštvo ter hujskaš ljudi. Verjamem, da ti je današnja slov