Preskoči na glavno vsebino

Požar v parlamentu

Danes se rojeva nova politična stranka, ki jo bo vodil novinar in urednik Bojan Požar. Kot demokrati in Slovenci moramo vsako novo politično pobudo, ki želi izboljšati našo domovino, pozdraviti.

Globoka država

se je tako zajedla v družbeno tkivo, da nas duši v rasti in razvoju. Leta 1990 smo želeli postati druga Švica. A smo bili le najbolj bogata komunistična država. Češka je bila takrat v razvitosti 15 let za nami. Čeprav so neokomunistične stranke že po dveh letih demokracije ponovno zavladale, se je Slovenija začela pospešeno razvijati - ne pozabimo, da so v levih vladah vedno imeli eno pomladno stranko. Slovenije je tako vstopila v Nato in EU, sprejela evro in v bogastvu prehitela Grčijo in Portugalsko. Še naprej je bila najbogatejša nova članica.

Po koncu Janševe vlade 

leta 2008 pa se je vse obrnilo. Danes je Slovenijo po razvoju Češka že prehitela. Kmalu nas bodo prehitele še Poljska, Slovaška in Madžarska. Nekaj je treba spremeniti. In tega levičarske elite, ki jih kronično pesti korupcija in negativna kadrovska selekcija, ne morejo spremeniti.

Požarjeva lista 

bi lahko imela ključno vlogo v političnem preobratu, ki ga ga država nujno potrebuje. Prinaša svež program z reformami, ki so temeljite.
Zdi se, da je stranka nastala iz globalnega nezadovoljstva nad globoko državo in tako presegla slovensko bipolarnost. Tako kot v Demosu, še posebej v SDZ, so se pod isti dežnik dali tako Slovenci iz levosredinskih kot tudi desnosredinskih krogov. Masikatera ideja se je rodila tudi v živahnem debatiranju v oddaji VVFaktor.

Bojan Požar 

je v stranko povabil tudi mojo malenkost. Zahvalil sem se mu za zaupanje in mu odgovoril, da s soprogo ravno v tem času strukturno preurejava najino podjetje. Šele, ko bo ta občutljiv proces, ki bo precej spremenil naše družinsko življenje, končan, bova vedela, ali je to sploh možno. Zato mu bom odgovor lahko dal šele takrat.
Danes na mojo žalost ne morem v Maribor, saj me je gripa priklenila na posteljo. Zato naj kar po svetovnem spletu zaželim:

Bojan, pogum!

Vso srečo pri vstopu na drseči politični parket Ti želim!
Bog Te blagoslovi!
Tino Mamić

Komentarji

  1. Bojan Požar si dosti upa.
    Prav gotovo dobro pozna politično sceno v Sloveniji. Prav gotovo si je izmeril domet svoje bodoče stranke.
    Zato smo lahko optimisti, saj koketiranje z zmago ni le politični trik, ampak je zanesljivo nekaj večPreko njegovih medijev lahko zanesljivo nekaj doseže, nisem pa prepričan, da sta negova medija vplivnejša kot režimski časopisi in režimske TV postaje.
    Cilj pa bi moral biti vsaj 50+ za desnico, oziroma za nasprotnike udbomafije, ki vlada ropa in razgrajuje Slovenijo, edino našo domovino. Slovenci druge domovine nimamo in kmalu bomo tujci v Sloveniji. Ljubljana namreč ni več slovenska, prav tako ni več obala slovenska. No je še, ampak severno od Trsta.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

brez žalitev in samo s pravim podpisom (ime, priimek in kraj)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vili Ščuka: Človek, ki je samo potrošnik, je bolnik

Znani novogoriški zdravnik in psihoterapevt Viljem Ščuka (79) je svojo poklicno pot začel kot zdravnik s socialnim čutom. Naletel je na otroke v stiski in jim začel pomagati v različnih težavah. 
Nekaj let je delal z odvisniki od drog, alkohola in iger na srečo. Kljub uspešnosti pri zdravljenju narkomanov pa je moral projekt zapustiti, ker ni pristajal na drago metadonsko metodo. Spraševal se je, koliko je človek gospodar svojega telesa in svojih strasti. Ali je samo sesalec, pa čeprav z doktoratom, ali je tudi človek? Po upokojitvi je napisal večkrat razprodano knjigo Šolar na poti do sebe. Državo in šolnike skuša prepričati, da bi začeli drugače razmišljati, in začeli vlagati v razvoj osebnosti. Nenazadnje so s podobnim projektom Finci ustvarili tudi zgodbo o gospodarskem uspehu. Ali si niso vse ugotovitve terapevtov in psihologov glede sodobne družbe in vzgoje precej podobne? Človekova biokemija in nevrofiziologija, ki sta podlagi za človekov način raz mišljanja v nekem social nem ok…

VV FAKTOR (moja gostovanja)

Tu so oddaje VV Faktor na TV 3, v katerih sem gostoval in jih najdemo tudi na spletu. Prihodnjič bom gost naslednji teden. Hvala za vse komentarje in delitve teh informacij. Samo državljani sami lahko s širjenjem pravih informacij po spletu naredimo nekaj zoper medijsko enoumje v državi.
Odstop Cerarja je strahopetno dejanje, čeprav mu politično koristi. Ljudje ne marajo jamranja oblastnikov, ki kot Kalimero vedno krivijo druge za svojo nesrečo. Zato so Cerarju nadeli vzdevek Cmerar. Danes pa bi ga lahko prekrstili v Kalicmerar. (VVFaktor 108 o vplivu odstopa premierja na volitve: KLIK
Pokazalo se je, da centralni komite v Murglah nima več enotne ukazovalne moči. Gre samo še za neusklajene strice iz ozadja, ki se v tem trenutku prerekajo, kaj jim je storiti. (VVFaktor 108 o prerazporejanju volilcev: KLIK
Cerar je politično mrtev. Če si hoče ohraniti količkaj časti, bo vsaj ponudil odstop, če ne tudi odstopil. (VVFaktor 105 o  razveljavitvi referenduma, Dve uri po oddaji je Cerar za…

Bogdan Žorž: Razvajamo že dojenčke

“Vzgoja ni znanost, ampak umetnost,” pravi Bogdan Žorž, ki je napisal prvo slovensko knjigo o razvajenosti, “raku sodobne vzgoje”. Otrok ne potrebuje idealnih, temveč le dovolj dobre starše, trdi priljubljeni psihoterapevt. Na predavanjih psihoterapevta Bogdana Žorža (1948-2014) je bila navadno gneča. Tako je bilo tudi, ko je predaval v Kopru. Kakih trideset ljudi je priljubljenega upokojenega psihologa zato moralo poslušati kar na hodniku. Starši, vzgojitelji in učitelji so ga poslušali pozorno, kar nekaj pa si je predavanje tudi snemalo in zapisovalo. Tišino so prekinjale le salve smeha, ko je Žorž navajal konkretne vzgojne primere. Vaša knjiga Razvajenost, ob kateri ste mi dali intervju že pred desetimi leti KLIK je bila ponatisnjena že trikrat. Ali je razvajenost največji problem pri vzgoji? “Vedno mi je težko odgovarjati na vprašanja v slogu 'kaj je najbolj ...'. Ne vem, če je razvajenost ključni ali največji problem pri vzgoji. Še vedno me najbolj zabolijo nasilje, zlorabe…