Preskoči na glavno vsebino

Spopad ide(ologi)j

Sredi marca je Miro Cerar odstopil z mesta predsednika vlade. V začetku junija je Cerar na volitvah, ki so povsem spremenile politično sliko krajine, močno izgubil. A kljub temu bo taisti Cerar v premierskem sedlu ostal še vse do septembra. Pozimi je odstopil, kljub temu pa bo ostal na oblasti še vse do jeseni.

Za luno

Neverjetno. Kot bi šlo za potovanje na luno. V našem primeru pa ne gre za potovanje na luno. Na luno se pravzaprav potuje samo štiri dni. Pa še en pravzaprav. Pravzaprav je vprašanje, ali sploh lahko potuje na luno tisti, ki je v resnici za luno.

Nadaljevanje kolumne: KLIK

Komentarji

 1. Ne vem, ali je moj komentar bil izbrisan, ali pa sem ga poslal v meglo.
  Naj ga ponovim, če ravno se ne nanaša na temo.
  Pred par dnevi sem gledal VV faktor in beseda je tekla o anonimnežih v mediji. Sam sem goreč pristaš annonimnosti in me je razprava zbodla, zato sem se odločil da gorečega zagovornika Tina Mamiča izzovem.
  Moj največji in menim tud tehtni argument za anonimnsot je ta, da je že v Sloveniji več kot milijon ljudi, v najboljšem primeru jih poznam 1.000, vsi ostali so anonimni, pa če mi povedo ime, priimek in dodajo še sliko. Vse skupj mi prav nič ne pomeni. Če pa prečitam pismo takšnega anonimneže, pa si na osnovi njegovega pisanja lahko ustvarim jasno prestavo s kom imam posla. Lahko ugotovm da je butl, lahko, da je primitivec, lahko me razveseli, lahko razneži, lahko pa tudi spravi v bes. Če ravno je navaden NN, ali pa morda neki Janez Novak ali Jože Krajnc, da bom korekten tudi Ivanka, ali Jožica.
  Kolikor mi je znano, je vsaj eklektronske anonimneže možno na zelo lahek način identificirati. To lahko naredijo že amaterji, da o profesionalcih na policiji niti pomisliti ne smem. Popolnoma jasno mi je, da so me že davno identificirali in mi sledijo, saj imam strupen jezik, no strupeno opisujem našo sivo stvarnost in tisti, ki jo ustvarjajo so nenehno na tapeti, so pa tudi nenehno na oblasti in prav zato predpostavljam, da me sledijo in sam ne vem, koliko črnih pik sem že dobil.
  Torej anonimnost je le navidezna. Tudi tista, ki prihaja po pošti v kuverti je lahko izsledljiva.
  Kar tako iz ljubega dolgočasja nihče nikomur ne grozi. Vedno grozi tisti, ki mu kaj ni všeč, ali ki išče neko korist, ali ukradeno korist ščiti. Kaj hitro se lahko ugotovi, kdo je ta in anonimsnost slpava po vodi.
  Tudi tisti, ki napeljujejo na nasilje niso varni pred rakriztjem. Če pozivajo k nasilju, se jim morajo javiti zainteresirani nasilniki. Te pa je možno odkriti, saj mora biti nasilištvo prej ali sej konkretizirano. Torej kam moraš iti, da boš lahko nasilje izvedel? Kje boš dobil navodila in kam boš šel, da boš storil nasilno dejanje? E, golobček, pa si naš. Pristrigli ti bmo preuti.
  Upam, da so moja razmišljanja pravilna. Če niso, prosim argumante.
  Pa lep pozdrav anonimni APMMB2!

  OdgovoriIzbriši
 2. Od anonimneža sem dobil zanimiv in argumentiran komentar v prid anonimnosti. A žal anonimnih stvari ne objavljam. Identiteto mora razkriti vsaj meni.

  OdgovoriIzbriši
 3. Tokrat izjemoma objavljam anonimni komentar. A le zato, da bi neznanemu avtorju povedal, da na svojem blogu anonimnih stvari ne objavljam. To je moja pravica. Ni treba, da se s tem kdorkoli strinja. Argumentov sem podal ničkoliko. Anonimnežev zato ne objavljam in pika.

  OdgovoriIzbriši

Objava komentarja

Sprejeti bodo samo komentarji brez žalitev in s pravim podpisom (ime, priimek in kraj)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vili Ščuka: Človek, ki je samo potrošnik, je bolnik

Znani novogoriški zdravnik in psihoterapevt Viljem Ščuka (79) je svojo poklicno pot začel kot zdravnik s socialnim čutom. Naletel je na otroke v stiski in jim začel pomagati v različnih težavah. 
Nekaj let je delal z odvisniki od drog, alkohola in iger na srečo. Kljub uspešnosti pri zdravljenju narkomanov pa je moral projekt zapustiti, ker ni pristajal na drago metadonsko metodo. Spraševal se je, koliko je človek gospodar svojega telesa in svojih strasti. Ali je samo sesalec, pa čeprav z doktoratom, ali je tudi človek? Po upokojitvi je napisal večkrat razprodano knjigo Šolar na poti do sebe. Državo in šolnike skuša prepričati, da bi začeli drugače razmišljati, in začeli vlagati v razvoj osebnosti. Nenazadnje so s podobnim projektom Finci ustvarili tudi zgodbo o gospodarskem uspehu. Ali si niso vse ugotovitve terapevtov in psihologov glede sodobne družbe in vzgoje precej podobne? Človekova biokemija in nevrofiziologija, ki sta podlagi za človekov način raz mišljanja v nekem social nem ok…

FAKTOR (moja gostovanja)

Tu so oddaje Faktor na TV 3, v katerih sem gostoval in jih najdemo tudi na spletu. Prihodnjič bom gost danes ob 19.15. Hvala za vse komentarje in delitve teh informacij. Samo državljani lahko s širjenjem pravih informacij po spletu naredimo kaj zoper medijsko enoumje v državi.

Duhovniki doživljajo velike pritiske. Zaradi demografskih sprememb in birokracije so vse bolj obremenjeni. Večinoma preobremenjeni, velikorkat izgoreli. A ostajajo tiho in delajo naprej. Mediji so do njih neprizanesljivi in velikokrat sovražni.  V zadnjih letih pa jim največ škode naredi peščica homoseksualno aktivnih duhovnikov, kar je glavni vzrok za pedofiliske zločine. Slovenski škofje bi zato morali duhovnike bolj zaščititi, predvsem tako, da bi brezkompromisno začeli boj proti homoseksualnemu lobiju.
(Danev v Faktorju ob 19.15.)
Šoltes je kot politik zelo priljuden in všečen. Daje vtis zmernega in razumnega politika. To je za Slovenijo dobro. Hkrati pa to pomeni tudi, da gre bolj za politika ki govori, kot…

Dr. Aleš Štrancar, vnuk partizana, piše Turnšku

Dr. Aleš Štrancar, znanstvenik in gospodarstvenik, ustanovitelj in direktor mednarodnega visokotehnološkega podjetja BIA Separations s sedežem v Ajdovščini, je napisal Titu Turnšku, predsedniku zveze takoimenovanih borcev (ZZB) pismo kot ponosni vnuk sodelavca Osvobodilne fronte (OF).
Tovariš Tit Turnšek,

Tvoji napadi na dr. Možino in dr. Dežmana presegajo vse meje dobrega okusa in sramotijo vse resnične borce za svobodo, vključno mojega starega očeta, ki je štiri leta nosil glavo na tnalu, ko je zbiral sredstva za OF ter hrano za partizane. Nikoli, prav nikoli pa se ni strinjal z medvojnimi in povojnimi ideološkimi poboji. To je bilo delo krvavih zveri, tako na eni, kot na drugi strani.

Kot njegov vnuk, ponosen na dejanja svojega starega očeta, ti prepovedujem, da govoriš v imenu VSEH borcev. V kolikor s takimi nizkotnimi napadi ne boš prenehal te bom prisiljen kazensko ovaditi saj v slovenskem narodu vzpodbujaš in širiš sovraštvo ter hujskaš ljudi. Verjamem, da ti je današnja slovenska…