Preskoči na glavno vsebino

Povejmo odkrito, zaprimo meje!


Povedal bom, kar se ne sme povedati. Kar si ljudje mislimo, a zaradi različnih pritiskov ne povemo na glas. Ne smemo. Si ne upamo. Ali nočemo.
Živimo v času, ki močno spominja na zadnja desetletja rimskega imperija. Rim namreč ni propadel samo zaradi somraka vrednot in izgube življenjske energije naroda, ampak tudi zato, ker so se med Rimljane začela naseljevati barbarska ljudstva z vzhoda.
Skozi Slovenijo, ki šteje dva milijona ljudi, se je še pred kratkim prosto, brez vsakih dokumentov, sprehodilo pol milijona Arabcev in Azijcev. Večinoma so to bili mladi moški.
Od Amhada…
Med njimi sta bila tudi Ahmad Al Mohamm in Mohamad Al Mahmod iz Rake v Siriji, ki sta se nekaj dni po tem razstrelila pred nogometnim stadionom v Parizu. Da sta terorista šla skozi Slovenijo, ni ugotovila slovenska policija, ampak srbska in grška.
Ali je kakšen Ahmad in Mohamad v zadnjih dneh prišel tudi skozi naše kraje, zato ne vemo. Še za tiste tri, ki so decembra vlomili v hišo v Ilirski, ne vemo niti za njihova imena. Policija jih je, namesto, da bi jih kaznovala in pri priči poslala domov, odpeljala v - azilni dom. Neverjetno.
Kot da bi v moje stanovanje prišel človek in vstopil brez zvonca in se prosto sprehajal po dnevni sobi. Potem bi mi sunil še denarnico. Jaz pa bi to moral mirno opazovati ne bi smel nič storiti? Naj razume, kdor more.
Slovenija je članica schengenske zveze. Ne vem več, kaj to pomeni, a načeloma je nekoč veljalo, da schengen pomeni zelo oster nadzor na mejah. Če v mojo državo lahko vstopi človek brez vsakega dokumenta, zaprosi za azil in potem več mesecev prejema socialno podporo, je to skregano z vsako logiko. Po moji zdravi kmečki pameti bi morala vlada natančno prebrati zakonodajo, saj ne verjamem, da je tako početje zakonito.
O tem je govorila tudi odddaja
VVFaktor
KLIK
KLIK
… do Ahmada
Bo kdo oporekal z besedo solidarnost. A sprejemanje mladih neizobraženih Arabcev nima nobene zveze s solidarnostjo. Kakšno zvezo ima solidarnost z znamenitim sirskim brivcem Ahmadom, za katerega moja država mesečno plača štirikrat več denarja kot jih da meni za pet otrok? Solidarnost bi bila, če bi država pomagala brivčevi družini, soprogi in otrokom, ki so ostali v Siriji. To, kar počne levičarska vlada Karla Erjavca (Desus), Mira Cerarja (SMC) in Dejana Židana (SD), da vabi v Slovenijo mlade muslimane, je lažna solidarnost. Lažniva.
Tudi če Evropa povsem odpre svoje meje in sprejme milijardo prišlekov iz Afrike in Azije, bo tam ostala še ena milijarda ljudi, ki bi si želela priti v Evropo. In lakota v Afriki ne bi bila nič manjša, saj bi še vedno tam ostalo na stotine lačnih ljudi. Lačni, posebej ženske in otroci, se namreč sploh ne odpravljajo na pot. Gre za globalne probleme celotnega planeta, ki jih odprte meje ne bodo rešile.
Večje strpnosti na svetu ni
Najbolj grdo pa je, ko vladna trojka Slovence, ki nasprotujejo priseljevanju mladih Arabcev, zmerjajo, da so nacionalisti in šovinisti. To je izjemna žalitev za vse Slovence, saj je v zgodovini nešteteto dokazov, da bomo na vsem planetu težko našli bolj strpen narod od slovenskega.
A veste, katera sta dva daleč najbolj pogosta slovenska priimka? Novak in Horvat. Prvi pomeni, da gre za potomce prišleka (isto kot Novinc, Rovtar, Rutar itd). Drugi pa pomeni, da gre za potomce prišleka iz hrvaških ali balkanskih dežel (tako kot Hrvatin, Hrovat itd). To je dokaz, da Slovenci nikakor nismo šovinisti.
Slovenija je ena redkih držav na svetu, ki dovoljuje, da se priimke piše v izvirni obliki, z neslovenskimi črkami. To je dokaz, da Slovenci nikakor nismo šovinisti.
Težko bomo našli župana glavnega mesta v katerikoli državi, ki govori s tujim naglasom. Ljubljana ima župana, ki mu sicer očitamo marsikaj, a njegovo poreklo pri tem nikogar ne moti. To je dokaz, da Slovenci nikakor nismo šovinisti.
Slovenci imamo že v vsej zgodovini ogromno misijonarjev, ki še danes delujejo med najrevnejšimi po vsem svetu. Imamo Pedra Opeko, ki ne daje samo lačnim Afričanom kruha, ampak jim vrača tudi dostojanstvo in jim da službo. To je dokaz, da Slovenci nikakor nismo šovinisti.
Meje so kot vrata
Zato je prav, da povemo odkrito. Državna meja je kot vrata: odpremo jih, ko to sami želimo. Zato so običajno zaprta. Dosledno je treba spoštovati schengenska pravila. Povsem ustaviti spontane migracije. Uvoz delovne sile mora biti hiter in povsem prilagojen potrebam delodajalcem. Migracije iz kulturno sorodnih držav morajo imeti prednost pred kulturno in civilizacijsko oddaljenejšimi migranti. Prednost imajo slovenski izseljenci, narodi podobnih jezikov (Slovani), sorodniki slovenskih državljanov, kulturno in civilizacijsko podobni narodi. Zaradi invazivnosti islamizma, kar se opaža v vseh zahodnih državah, je treba posebno previdnost imeti do muslimanskih migrantov.
Ne, nisem šovinist ali slovenski nacionalist. To v resnici niti ne morem biti, saj imam v sebi tako hrvaško kot slovensko kri. Sem le človek, ki uporablja zdravo kmečko pamet.
Tino Mamić
(Kolumna je bila včeraj objavljena v novem mesečniku Vipavska, www.vipavska.info)


Komentarji

  1. Cerar in Tanja Fajon vabita migrante ....Mislim ,da jih bomo sprejeli toliko kot je vredna NLB....Dogovor je treba spoštovati,so rekli v Bruslju...

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

brez žalitev in samo s pravim podpisom (ime, priimek in kraj)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vili Ščuka: Človek, ki je samo potrošnik, je bolnik

Znani novogoriški zdravnik in psihoterapevt Viljem Ščuka (79) je svojo poklicno pot začel kot zdravnik s socialnim čutom. Naletel je na otroke v stiski in jim začel pomagati v različnih težavah. 
Nekaj let je delal z odvisniki od drog, alkohola in iger na srečo. Kljub uspešnosti pri zdravljenju narkomanov pa je moral projekt zapustiti, ker ni pristajal na drago metadonsko metodo. Spraševal se je, koliko je človek gospodar svojega telesa in svojih strasti. Ali je samo sesalec, pa čeprav z doktoratom, ali je tudi človek? Po upokojitvi je napisal večkrat razprodano knjigo Šolar na poti do sebe. Državo in šolnike skuša prepričati, da bi začeli drugače razmišljati, in začeli vlagati v razvoj osebnosti. Nenazadnje so s podobnim projektom Finci ustvarili tudi zgodbo o gospodarskem uspehu. Ali si niso vse ugotovitve terapevtov in psihologov glede sodobne družbe in vzgoje precej podobne? Človekova biokemija in nevrofiziologija, ki sta podlagi za človekov način raz mišljanja v nekem social nem ok…

VV FAKTOR (moja gostovanja)

Tu so oddaje VV Faktor na TV 3, v katerih sem gostoval in jih najdemo tudi na spletu. Prihodnjič bom gost v četrtek, 21. junija ob 19.15. Skupaj z Radom Pezdirjem. Hvala za vse komentarje in delitve teh informacij. Samo državljani sami lahko s širjenjem pravih informacij po spletu naredimo nekaj zoper medijsko enoumje v državi.
Trump je dosegel več, kot bi si lahko želel. Umiril je odnose z Rusijo in za pogajalsko mizo spravil Kima III. Seveda si je to to Kim Kako-mu-je-že-ime želel, ker so ga sankcije stisnile ob zid, a vendar gre za izjemen diplomatski dosežek. Dogodek desetletja.
(VVFaktor 153, KLIK, KLIK in KLIK)
Idiotizem je, da levica z davčnim sistemom prepoveduje luksuz. Bogati so vedno kupovali drage stvari in naš sistem jih sili, da to počnejo v drugih državah. (VVFaktor 148, KLIK)
Aktualna vlada ima srečo, da sta Hrvaška in Italija zelo zbirokratizirani državi, saj bi sicer ogromno podjetij pobegnilo iz države. (VVFaktor 148,KLIK)
Migracije iz kulturno sorodnih držav morajo …

Moj volilni program (33+)

Z Bojanom Požarjem sva se dogovorila, da kot kandidat zagovarjam svoja stara in znana stališča, s katerimi se tudi sam strinja. Glede kanabisa sva že oba povedala, da sam legalizaciji odločno nasprotujem. A Lista novinarja Bojana Požarja (LNBP) je demokratična in neideološka stranka, ki je nastala, da bi razgradila globoko državo. Tu pa teme kot so partizani, evtanazija, legalizacija marihuane, splav ipd. ne igrajo nobene vloge. Levičarji tovrstne teme vedno lansirajo tik pred volitvami, da se potem kandidati prerekajo o tem, kdo je začel državljansko vojno leta 1941 in nimajo časa za predstavitev svojih gospodarskih programov. Mi na ta trik ne bomo nasedli. 33+ Bojan Požar se strinja tudi z mojimi programskimi dodatki, ki so sicer vsi v duhu programa njegove stranke, ki se bori proti korupciji in birokratizaciji. Programu Požarjevih 33 točk zato na tem mestu javno dodajam svoje poudarke. Najpomembnejša je: Šolska reforma Takoj zmanjšati obseg obveznega znanja za polovico. Učbeniki …